Fjällfarare

Jag har blivit faster! Det var ett helt tonårsbarn sen sist, så det känns extra spännande.
En liten liten kille född alldeles för tidigt, men han mår bra slipper t.om kuvös verkar det som.

Det var inte ens nån som hade packat igår som jag trodde, utan Smultrons kompis packning som var hitkörd av hennes pappa. Det var ju då när de fortfarande trodde att de skulle slippa släpa packningen själva :-)

Jag hittar inte mina stavar, kan de ligga hemma hos mor o far? Hmm, tar med några andra lite för korta så får vi se hur det ordnar sig. Jag kanske ändå hyr ett par carving med stavar åt mig själv istället för mina 20!!! år gamla långa hårda tunga men otroligt snabba skidor!

Nu så!
Nu dröjer det nog innan nästa blogg... tror jag...

/VinterBlommaPlötsligt händer allt!

Fjällen imorgon bitti var det tänkt!
Kom hem nyss.
Ingen hemma.
En dotter har packat, men det är inte hon som ska med imorgon.
En bil kan inte längre följa med för jag blir visst faster 6 veckor för tidigt!!
Min bil har inga dubbdäck och i fjällen är det isiga vägar.
Däckfirman var inte öppen.
Vad kostar nya däck?? Inte med i min budget för den här semestern precis!
Smultron med kompis kommer upp med bussen på måndag.
Alltså på hemvägen blir vi.... 7 stycken + skidor och packning i en vanlig personbil!!!!!!
Det är ju förstås omöjligt.
Måste skaffa bussbiljetter hem till tjejerna.
De får släpa några väskor själva så går det nog.

Ska bara packa resten, hämta skidorna i källaren, laga middag, dra igång diskmaskinen och sen var det kanske inget mer?
Jag hinner nog med lite tv-tittande också.
Och vattna blommorna.
Och lämna nyckel till marsvinsvakten.
Och lägga locket på brunnen...
Nej visst nej! Det gör ju Smultron på måndag :-)

Det är möjligt att det blir en bloggfri vecka framöver. Om jag inte dyker på nån liten lockande dator i nån fjällstuga nånstans...

/BlommalommaSnart semester!

Det ska bli så skönt att bli ledig en vecka!
Åka lite skidor, sola, umgås med familjen och ha det skönt.
Men först en dag kvar att jobba. Mycket måste jag hinna imorgon, och helst vill jag gå tidigare också. Får väl tokstressa!

Jag och Hallon och resten åker på lördag, men Smultron tänker komma efter några dar senare med bussen. Det får hon väl, bara hon betalar biljetten så. Och det har hon gjort.

Jag har skrivit en lång lista på vad Smultron måste göra innan hon sticker hemifrån, som att slänga sopor, släcka lampor, dra ur några sladdar och så. Hon trodde jag skämtade! Men så är det ju. Måste bara lägga locket på brunnen liksom...

Nu blir det visst nåt curlingskiljeset som händer!? 
Måste kolla OS!


/BlommaSms-auktionsnoja

Jag läste i Stockholm City www.city.se om en auktion där lägsta pris vinner.
Lät spännande, så jag gick dit och kollade www.bidplayer.se .
Det första mina ögon fastnade på var en bärbar pc!
Jag har ju redan en: min nya fina superdator. Men vi är ju trots allt tre som använder den och gamla Bettan rätt flitigt, så om jag skulle få tag på en ny bärbar för sådär 30 kr, så inte mig emot.
Det skulle förresten vara en perfekt 18-årspresent till Smultron! Hon skulle bli så paff! Tänk att kunna ge en sån i present. Sen såg jag en Ipod, det kunde jag ju buda in åt Hallon och spara tills hon fyller år. Vilka fynd!
Själva auktionen går alltså ut på att den som lägger det lägsta budet som det också är lägst antal budare på, den får köpa den nya produkten för sitt budpris.
Jag budade 4 kr på den bärbara. Tänkte att eftersom de föreslår 1 kr, så är det nog många som bjuder på det, men 4 kr kanske är bra...
Nähä, när jag skickat mitt sms för 15 kr plus vanlig smsavgift, så fick jag svaret att det var för många som bjudit på det priset och medelbud var 60 kr.
Jag funderade en halv tiondelssekund!!! Sen ett nytt bud på 41 kr, lagom ojämnt sådär, inte vet jag. Men det gick inte heller, nu var det tydligen högre än lägsta bud.
Jaha!
Men då visste jag ju att det låg mellan 4 och 41 kr och medel var 60, så jag var bara tvungen att lägga ett sista bud så jag kunde få den där nån gång.
Jag tänkte på 31, lagom ojämnt det också, men så tänkte jag ännu klurigare, att så tänker nog alla, så jag slog till med 30 jämnt! Det var, ja vad var det nu? Kommer inte ihåg, men det var iallafall fel!
Jag kände att jag var tvungen att sluta innan jag blev totalt fast i det där. Det känns ju som om man kommer närmare rätt pris hela tiden, men vad händer om det lägsta priset då blir bjudet av jättemånga, för att de gör på samma sätt? Då höjs väl det lägsta unika budet? Kan jag ändå vinna till slut på mina 41 kr?
Tror inte det.
Jag gav upp.
För den här gången...

/Blomma

Flängt

Några dagar kvar till fjällen.
Några paket kvar att handla tills vi ska till fjällen.
Tur att Särbo och jag slutat köpa till varandras barn, annars hade jag haft två paket till att köpa innan fjällen.

Jag har flängt omkring för att leta fina presenter, men hittade istället ett par vaser till mig själv :-)
En vit tulpanvas på Stockhome och en liten glasflaskeliknande sak att ha en enda blomma i på Granit.

Tomt här hemma ikväll. Sköööönt.
Särbo ville hem för han börjar sent imorrn, och jag tror inte han vill samsas om duschen med Smultron. Inte får han väl lugn och ro då heller som han vill ha.
Mina barn är verkligen som två högljudda skottspolar jämfört med hans lågmälda sengångare.
Han har nog lite svårt att stå ut med det, tror jag.
Vi har slutat diskuterat barn, för det blir bara tjafs och vi ska ju ändå inte bo ihop.
Jag tycker iallafall att mina tjejer är roliga och det händer alltid nåt här! Ingen dötid, inte tråkigt. Men rätt så krävande!
Därför gillar jag det just ikväll, min egen dötid som nyss började efter ett runtflängande på stan.

/Blomma


När lyckas dina barn förvåna dig?

Ämnet fick jag från Aron genom Blogstafetten:

När lyckas dina barn förvåna dig?

Först borde jag fråga mig om de över huvud taget KAN förvåna mig längre.

När de var små förvånades jag mest hela tiden. Roliga kommentarer som ledde till mycket skratt! De använde svåra ord i fel sammanhang och var så fruktansvärt roliga. Jag berättade roliga historier om dem på jobbet varje dag. (Måste ha varit rätt tröttsamt för mina stackars jobbarkompisar!) De hade kul idéer som ingen vuxen skulle komma på, t. ex showade de för alla som kom och hälsade på.

Nu är ju frågan om jag ens blir förvånad längre. Men det blir jag förstås. Kanske inte så ofta positivt som jag skulle önska tyvärr, men om jag blir positivt förvånad så är det desto roligare!

Något som, konstigt nog, fortsätter förvåna mig trots att jag är ganska luttrad och beredd, är ändå min 15-åriga dotters klurigheter och undanflykter, undanhållande av sanningen, för att få vara ute senare, gå på ”skumma” fester, sova över hos ”kompisar” vi inte känner och jag vet inte allt hon vill göra. Allt är så väldigt spännande i den åldern. Och precis ALLA får göra mycket mer, vara ute mycket längre och har inga begränsningar hemifrån överhuvudtaget. Det vet ju alla. Jag är ju inget gammalt ufo som inte kommer ihåg hur det var.

Hon lyckas faktiskt fortfarande förvåna mig med sina små påhitt.

Det senaste var att hon skulle sova över hos en kompis, hemma hos kompisens pappa. Jag ringde förstås upp pappan och det var ok. De skulle inte få vara ute särskilt sent ens. Bra! Då var jag lugn. Ändå gror alltid någon lite oro, så jag ringde min dotter på mobilen vid den tiden när de borde tänka på hemgång, bara för att höra om hon lät ok.

Hon lät väldigt dämpad. Visst var hon på hemväg. Inget mer. Är ni på bussen då? Frågar jag Näe, säger hon bara helt kort. Men var är ni då? Kompisens pappa skjutsar, vill du prata med honom, säger hon då. Jaha, hinner man tänka, är hon full? Är kompisen full? Har de råkat ut för något hemskt? Vad är det som har hänt??

Det de luriga små söta tjejerna hittat på var riktigt raffinerat.

De hade från festen ringt hem till kompisens pappa och frågat om de fick sova hos min dotters pappa istället. Då vill jag prata med honom, hade pappan sagt. Ja, men han kan inte prata nu, han ringer upp. Ok! Sen ringer då telefonen och ”min dotters pappa” säger att visst får de sova hos honom.

Nu anade kompisens pappa lite ugglor i mossen. Han hade aldrig pratat med min dotters pappa förut, så han visste inte hur han lät, men reagerade ändå på något, så han slog upp mobilnumret som de ringt ifrån, på Internet, och det gick till någon helt annan!

Då ringde han förstås tjejerna och åkte och hämtade dem.

Så väldigt smart gjort! Av tjejerna alltså! Men de hade inte räknat med en ännu smartare pappa…

Min dotter berättade senare att de gjort så för att de skulle gå hem tidigast från festen. Men de hade inte ens frågat om de fick vara ute längre!
Sånt blir jag lite matt av…och aningen förvånad faktiskt.

Jag kan räkna upp många liknande händelser.

Positiva förvåningar är när de någon gång lagat middag när jag kommer hem. Väldigt ovanligt, knappt jag kommer ihåg när det var senast, men det har hänt mer än en gång!

Eller när de kommer hem och berättar att de fått bra på något prov. Det är förstås inte alltid förvånande, utan mest roligt, utom om det är i ett svagt ämne. DÅ blir jag ju förvånad OCH glad!

Min äldsta dotter förvånar mig fortfarande med sitt uppochnervända humör. Fast jag är ändå väldigt luttrad, suckar mest nu för tiden.

Hon har en del förvånande roliga idéer ibland.

T. ex så bad hon om tidig middag en dag, och då sa jag att hon kunde ta fram en hel lax vi hade i frysen, så den skulle tina.

Sen när jag var på väg hem ringde hon på mobilen, och när jag frågade om laxen hade hon glömt den. Men då kom en sån där förvånande, överraskande, galen idé som ingen annan än hon kan ha: Men mamma, jag ska duscha nu, så jag tar med mig laxen in i duschen, där brukar det bli jättevarmt!

Det var en kul idé, men jag skulle inte rekommendera den metoden för upptining av fiskar. Den var rätt isig efter besöket i duschen också!

Precis NU blev jag smått förvånad igen. Jag som knappt trodde jag kunde bli det längre!

Äldsta dottern hade inga pengar, så hon fick ta lite pantflaskor och gå och panta och behålla det de inbringade. Sen kom hon ändå och tiggde om en femma för att det skulle räcka till solning.

Och NU! Nu ringde hon och sa att hon inte äter hemma. Hon äter på grillen! Så nu HAR hon pengar alltså. Jaha, lurad eller?

De förvånade mig faktiskt i lördagskväll genom att vara hemma! Båda! Samtidigt!

Lite otippat var också att äldsta dottern gick ut och åkte pulka(!) med sina kompisar i full skidmundering tidigare i lördags kväll!

Jag blir förvånad när yngsta dottern plötsligt får ett pysselryck och sätter sig vid symaskinen för att göra om ett plagg till något helt annat. Lite blandade resultat, men jag uppmuntrar det alltid när hon gör något kreativt!

Trots det sker det där kreativa så sällan så jag fortsätter att förvånas.

När jag tänker efter så slutar jag nog aldrig att förvånas. Några exempel på saker att ständigt förvånas över:

De vill låna mina kläder.

De skriver otroligt fort på datorn, utan att ha gått maskinskrivningskurs.

Hur snabbt ett nystädat rum kan bli helt obeboeligt. Rekordsnabbt faktiskt! Knappt man hinner blinka!

De gillar gammal musik som jag lyssnade på i deras ålder.

Att de ena sekunden kan vara nära att ha ihjäl varandra, för att i nästa vara totalt eniga mot mammas dåliga regler och begränsningar av deras spännande liv.

Och så kan jag förvånas ibland bara av att titta på dem, fattar inte riktigt att det faktiskt är mina små tjejer som nyss sprang omkring och lekte Madicken och Lisabet, klättrade över helvetesgap i alltför höga berg för lillasyster, som kunde skrämmas till förtjusning att städa sitt gemensamma rum om jag blev en elak häxa som kom in och häxskrämdes lite då och då, tänk att de har växt upp och blivit så stora och snart vuxna på ingen tid alls. Jag har ju inte blivit äldre…

Det är verkligen förvånande!


Ja det var mitt bidrag till Blogstafetten.

Och så ett ämne till Agnes:

Vad dagens föräldrar sällan vet om sina tonåringar.

/Blommalomma
Min tur snart!

I Blogstafetten är det snart min tur!
Jag var lite orolig om jag skulle hinna innan vi sticker till fjällen, men så var det en som var så otroligt snabb, så om nu bara Aron lämnar över till mig snart, så ska jag nog hinna.
Jag tror jag lyckades med länkarna idag, tack vare Annika Tigers fenomenala tips!
Hoppas de går till rätt sidor :-)

/BlommaFärgchock!!

Hallon färgade håret kraftigt mörkare än hennes riktiga hårfärg för några månader sen.
Nu hade det växt ut och något behövde göras. Hon ville inte ha riktigt lika mörkt längre heller...
Så vi stack och handlade avfärgningsmedel och ny aningen ljusare färg x 2 för hennes långa hår.
Sen när vi stod redo i badrummet, halvnakna, men med gamla och fula t-shirts på oss, och alla flaskor uppradade på badrumsgolvet.
DÅ läste jag bruksanvisningen inuti själva avfärgningspaketet. Där stod att man behövde två paket till långt hår. Tyvärr stod det inte så utanpå, utan att det fanns två påsar och man kunde ta en eller två och bla bla blaaa.
Iallafall så var jag ju tvungen att sticka och köpa ett till avfärgningsmedel. Den närmaste affären var förstås stängd, så en liten tur till det ständigt öppna inomhuscentrumet fick det bli. Det är inte billigt att hålla på och färga hår precis. Inte när det är långt iallafall!
Hem och avfärga!
Jag försökte att inte få avfärgningsmedel närmast hårbotten, i hennes normala färg, men färgen liksom flyter ut på hårståna tydligen, så det kom där ändå märkte jag.
Åh herrejestanes!! (som en gammal finsk jobbarkompis brukade säga)
Håret blev liksom guuult, eller orange, eller nån blandning, och lite vitgult närmast skallen.
Jag skrattade nervöst hela tiden och fick ur mig konstiga små läten och sa saker som "nej men OJ då!" och "Hur ska det här bli egentligen" och "OJJJ!!! vad guult!" och "det här kanske inte var någon bra idé". Inte särskilt lugnande, som hon själv sa.
Men jag tänkte mer att om jag skrämmer henne och hon är beredd på något förskräckligt, så kanske hon tycker det är ok sen...
Vet inte om taktiken var bra...
Det BLEV helt hemskt!
Jag tog kort på henne!
Vi tog en liten matpaus med korvkiorrekäk (Smultrons val).
Sen nya tag med själva färgningen.
Jag blev inte så övertygad om färgens förmåga att täcka hennes ljusaste vitgula delar, för när vi blandat färgen var den bara liksom beige. Det skulle ju vara ljusbrunguldskimrande eller nåt.
Men Hallon var positiv: -Jag har ju färgat förut, det blir säkert bra.
Jaha, vad annat kunde vi göra, än att hälla i drösvis med färg, först massor i de ljusaste delarna och sen i resten av håret.
På med äggklockan i en halvtimme och så ringde telefonen lite lämpligt, och det var till MIG! 90% av samtalen är annars till tjejerna.
Sen ursköljning!
Det såg aningen rött ut, men jag sa bara att någon liten röd nyans kan det nog ha blivit. Bara det är lite så är det ok, tyckte Hallon.
Nu har det torkat och det ser bra ut! Lite rödskimrande bara. Hoppas nu färgen håller sig kvar på de där vitgula ställena efter några tvättar också....

Numera färgningsspecialist?? Njaae

/Blomma

Snart börjar livet!

Marie Göranzon säger i DN något som gör mig glad och förväntansfull:
Kvinnans bästa tid börjar vid 43!
Vad härligt!
Det är ju mindre än ett år dit för min del.
Tänk att framtiden ligger för mig. Fantastiskt!
För den bästa tiden börjar ju då.
Allt jag läser och hör som är positivt för mig det tror jag bara på. Och om det står nåt negativt, då läser jag det inte ens.
Nån sorts självbevarelsedrift kanske, eller bara dragning till positivitet.

LIFE, here I come!!

/Blommalomma


Inte lugnet före stormen, snälla...

Det blev en lugn kväll.
Än så länge alltså!
Jag fick äta alla popcorn själv, se att Peppe äntligen åkte ut. (Han var kul ett tag, men nu fick det väl ändå räcka!!) och ta nya fina superdatorn och bara slappa och ha det skönt.
Fast ingen är hemma än...
Smultron hemma hos en killkompis i närheten. Ingen fara på taket där tror jag nog, inte ikväll iallafall.

Hallon pratade jag nyss med. Men den lilla filurungen kan få sina infall snabbare än man hinner blinka. Jag är inte lugn förrän hon ligger i sin säng och sover!
Men jag orkar inte oroa mig i förskott heller. Det verkar så onödigt. Jag får nog så jag klarar mig ändå.

Och fortfarande vill jag ha tips på present till en 14-årig idrottskille! Han har allt kan jag tillägga...
Så nåt nytt spännande, sportigt eller ej, bara nånting. Vad som helst!! Till lilla brorsonen.

Godissugen
/Blommalomma


Näradödenupplevelse

Jag är helt urlakad idag efter ett fruktansvärt bråk med tjejerna, och framförallt Smultron igår kväll/natt.
Herregud!
Läste hos Tonårsmorsa: 
http://spaces.msn.com/members/fatoutouray/ om en drama queen till dotter. (Måste lära mig göra snyggare länkar med bara namnet att klicka på!)
Det är ju precis det hon är!!
En riktig Drama Queen!
Reagerar så mycket på allt!
Jättejätteskuttandeglad eller ledsnast i världen eller argare än du ens vågar tänka dig eller tokentusiastisk eller orolig så hon blir sjuk eller stressad så hon tror hon går in i väggen .
Alltså som de flesta tonåringar, fast gånger 100 ungefär!!
Och så står ju alltid jag där och tar emot det.
Inte konstigt att man är trött.
Pust!
En lugn hemmakväll får det bli hoppas jag...

Allravissnaste
/Blomma

Presenter i massor

Alla fyller år!
Brorsonen fyller snart, och han önskar sig ingenting egentligen, fast Smultron lyckades dra ur honom nåt han ville ha: en film. Ja, vad bra, kollade upp direkt. Men vad var det för sorts film? JO, en huliganfilm! Smygfilmat på riktiga matcher med brandbomber (?) och rök och inte vet jag vad de har.  Det kan ju inte faster köpa heller. Det tar lite emot faktiskt. Måste hitta på nåt annat.

Sen fyller Särbo år. Ovanligt svårt där. Jag som brukar ha så mycket på gång som jag har sett här och var. Men nu blir det väl bara ett par kallingar :-) Äh, jag kan hitta på massor till honom.

Och sen min kära Smultronunge som blir myndig!
Hon vill ha pengar till sin resa i sommar. Det är rätt tråkigt att ge pengar tycker jag. Får se hur jag gör.

Om någon har ett tips till en sporttokig kille som fyller 14, so give it to me please! (OJ, börjar låta som Kirsti). Kiss gillar han också och så chattar han och håller på som de flesta andra. Men mest är han en sportkille.

Huliganfaster? Nej tack. Sorry killen.

/Blommalomma

Lugn kväll

De skötte sig rätt bra idag, tjejerna.
Gjorde sina sysslor efter påminnelse, men inget tjat.
En ovanligt lugn kväll med glada och trevliga teenisar.
Känns som länge sen sist.
Själv har jag ont i magen.
Käkar Pepsid var och varannan dag.
Måste nog coola ner mig lite.
Jag äter ju ändå havregrynsgröt på mornarna!! Så snällt för magen men inte gott.
Idag åt jag bara en Novalucol, ingenting ju!

Jag längtar tills det är ljust när jag går hem från jobbet.
Jag längtar till fjällen.

/BlommaVad hände sen?

Jag är så trött på att vara betjänt och husmor och städerska och kock och nanny  och jag vet inte allt vad jag mer och mer smygande har blivit!
För några år sen, när tjejerna var sådär upp till 12 år så var det inte alltför svårt att få dem att hjälpa till hemma. De tyckte nog om att känna sig behövda och duktiga.
Vad hände sen??
En fråga stor nog för forskare att fundera på tycker jag!
Jag har inget bra knep heller för att få dem att göra vad jag vill.
Tyvärr så missade jag TV-programmet om hur man uppfostrar sin man med hunddressyr! Låter konstigt, men varför inte? Jag hade tänkt praktisera det på ett par tjejer i tonåren. Skulle det kunna gå tro?
De slåss ju som hundar, skäller som hundar, städar (?) som hundar dvs inte alls, så lite hunddressyr kanske biter (!) på dem!!

Imorse skrev jag varsin trevlig liten lapp åt teenisarna, med några uppgifter att göra innan de ens tänker tanken att sätta på dator eller tv eller roa sig på nåt annat sätt.
Ska bli spännande att se när jag kommer hem, hur de har gjort... (eller inte)
När de var små skrev jag ofta lappar med saker att göra, så kunde de pricka av och sen gå och leka. Det funkade rätt bra på den tiden...
Men nu är det ju en annan tid: Tiden för självcentrering! Så varför lägga sin dyrbara tid på städning och annat onödigt? Det har de ju sätt på tv, att sin tid ska man lägga på att ta hand om sig själv, köpa krämer "because I´m worth it" (min hatreklam! herregud jag är väl värd mer än nån sketen kräm!), göra sig snygg och välmående helt enkelt.
Men JAG då?
Räknas inte en mammas tid alls?
Ska den bara läggas på tråååååkiga saker?
Ett enkelt tonårsaktigt svar: javisst, har man valt att bli mamma så får man skylla sig själv!
Eller...?
Jag måste hitta på några "andra bullar" att ta till!!
Men fråga är: vilka andra bullar?
Har funderat på att göra datorerna obrukbara!
Det skulle slå! på ett eller annat sätt...

Apropå inlägget igår, så har vi faktiskt två datorer, men de små änglarna bråkar om nya fina superdatorn. Ingen vill ha gamla Bettan längre... hon är för långsam och trög stackarn.
Fast i nödfall duger hon!

Ikväll kommer jag med andra bullar till de små tårtsmulorna!!!

/Blommalomma

Gullepluttar

Mina älskliga små flickors konversation nyligen:

Hallon, lite surt: -Jag vill ha datorn nu. Du har haft den hela kvällen.
Smultron, smått chockad och förnärmad: -NÄÄÄÄÄEEE, JAG HAR INTE ALLS HAFT DEN HELA TIDEN!!
Hallon, mer bestämd, aningen surare går mot datorn och säger: -Men du hade den hela tiden när jag var och tränade!
Smultron, smått panikartad: -NEJ!!! DU LOGGAR INTE UT MIG!!
Hallon struntar i sin systers ilska (hon är ju van), och börjar ändå göra nåt vid datorn.
Smultron rusar fram och knuffar bort syrran: DU FÅR INTE LOGGA UT MIG!!
Hallon, lite lugnt: -Jag loggar inte ut dig.
Smultron blir knappast lugnare av syrrans lugna röst, snarare argare eftersom Hallon inte blir lika upprörd.
Smultron sätter sig och knattrar. -DU FÅR INTE LOGGA UT MIG, JAG SKA DUSCHA SNABBT OCH SEN SE PÅ DESPERATE HOUSE WIVES!
Hallon: -Men DÅ måste du logga ut!
Smultron: -Jag ska logga ut! DU SKA INTE GÖRA DET! Jag måste bara skriva....
Hallon har nu fått nog: -DU MÅSTE LOGGA UT NU!!! J***a.... osv.
Sen "SMÄLL" i dörrar, svordomar och ilska som dallrar i luften.
Det var liksom inte slutet, jag kommer inte ihåg allt, men fula fula ord skallrade runt väggarna.

Jag trodde Desperate house wives var för desperata hemmafruar, inte för tonåringar som tror de äger världen!!

Nu kom Smultron in och skulle kolla lite på sin MSN medan jag bloggar.  Hon tittade väldigt skeptiskt på mig: -Vad skriver du egentligen? Säkert massa om oss!
Jag, väldigt lugnt: -Jag skriver bara lite dagbok.
Smultron smått hotfullt muttrande: -Jag ska hitta den där bloggen!

Jag rensar cookies och tidigare och filer varje gång jag kommer ihåg det, så hon hittar nog ingenting. Tålamodet tryter nog innan dess...

/Blommalomma

Hemligt!

Jag är ju väldigt hemlig på min blogg.
Ingen vet vem jag är (tror jag iallafall, säg till om jag har fel! Fast avslöja mig inte!!)
Ett par stycken vet att jag bloggar, men inte vad bloggen heter.
Jag tänker hålla det så.
Tror inte mina döttrar skulle uppskatta att bli utlämnade, men så länge ingen vet vilka vi är tycker jag det är ok.
Ändå skriver jag ju inte precis vad som helst.
Har i bakhuvet att någon kan komma på vem jag är, och då vill jag inte ha varit alltför hemsk!!
Ändå vill jag kunna skriva av mig. Jobbigheter kan kännas lite mindre jobbiga om man skriver om dem, och roligheter kan man ju dela med sig av.

Som ett led i mitt bloggande, har jag anmält mig till
http://blogstafetten.blogsome.com/!
Hoppas jag hinner skriva innan sportlovet, för jag vet inte riktigt hur datorfrekvensen är i fjällen. Säkert finns det nånstans nån liten dator att låna, men om det ska bli något läsvärt borde jag ju ha mer än en kvart på mig kanske...
Hoppas det är snabba bloggare före mig, då hinner jag.

/Blommalomma

Havremopeder?

Startar morgonen med havregrynsgröt!
Inte mitt favvokäk precis, men magen har inte varit på humör den senaste tiden, så jag får se till att pigga upp den lite. Och vad vill väl en ilsken mage ha, om inte just havregrynsgröt :-)

Läste just att i Örebro har några skojiga typer hittat ett nytt nöje. De välter små bilar så de hamnar uppochner!
Fantastiskt vad folk hittar på när de inte vet vad de ska göra!!
Kovältning har jag hört talas om, det här är väl stadsvarianten :-)
De hittade ingen ko, så de tog en bil.
Eller så vågade de inte välta kossan. Den blängde väl ilsket på dem!
De kanske har koskräck!!
Det har min gamla barndomsvän. Man kan aldrig gå igenom en kohage med henne. Fast det händer inte så ofta att man vill just det...

Lite havre i magen håller doktorn borta från kohagen! Eeehhh, kanske inte riktigt....

/Blommalomma
Bråttom bråttom!

Ojojoj!!! Nu är det tydligen bråttom!!
Hallon ringde hemifrån sin pappa och ville ha gymnasiesökarkoden, för nu ska det ske!!!
Nu ska hon välja gymnasieskola!
Hur ska det gå?
Inte kan HAN hjälpa henne!? (jag tror att jag är bättre på sånt av nån anledning...)
Näe, hon vill nog inte ha hjälp heller.
Hoppas att hon inte bara söker till innerstadsskolor, för jag tror tyvärr inte det är så stor chans att hon kommer in där...
De är för populära nuförtiden.

Håll nu tummarna för min Hallon, så hon kommer in på nån bra skola!!

/Blomma

En stund av glädje

Fick veckorapport från Hallons lärare i fredags och blev så glad!!
Ingen frånvaro!
Ingen glömd läxa!
Inga glömda gympakläder!
Inte ens 5 minuter för sent.
Helt tomt!
Allt var bara perfekt!

Tänk vad man kan bli glad åt lite!
Fortsätt nu bara så tjejen!!!!!
Jag håller på dej!!!

/Blomma

Vill du att jag ska spy va?

Efter en hemskans natt (Smultron stökade runt i köket i omgångar och skramlade så länge så jag blev klarvaken, vid 2-tiden sådär, och kunde inte somna om. Jag sa åt henne att hon kunde väl hålla sig i sitt rum  istället. .-Men vaddåå!!! Jag är ju så hungrig så jag spyyyr. Vill du att jag ska spy va?? Hon var inte onykter, bara  hungrig och odräglig.) så stack jag och Hallon och tränade i förmiddags. Vi blev lite sena och när vi kom dit var passet fullt! Vi blev ju sååå besvikna, så de släppte faktiskt in oss ändå. Ganska fullt var det, men ett fartigt och roligt pass med bra musik. Tyckte både jag och Hallon!

Nu börjar det dra ihop sig till gymnasieval för Hallon.
Bara några dagar kvar.
Inte är det lätt för henne.
Det är en riktig jättekoloss med ungar som ska in i gymnasiet nu. 90-orna var en stor årskull, så det blir antaglien större tryck än på väldigt länge på skolorna.
Högst betyg vinner, och det har hon inte. Fast inte sämst heller faktiskt :-)
Jag hoppas bara hon kommer in i en skola hon trivs i så hon blir pluggmotiverad.

Jag borde nog sova lite middag, annars blir jag inte lätt att tas med ikväll :-)

/Blommalomma
Fika på stan

Hemma igen efter en vinterpromenad i stan med min gamla barndomsvän.
Vi provade jeans.
Ska det vara så stora fickor som når nedanför rumpan?
Vet inte om det är så smickrande för figuren direkt.
Och så stuprör igen.
Fast det finns ju massor att välja på. De som inte är stuprör reas ut.
Jag är väl lite gammalmodig kanske, men jag vill inte gärna köpa jeans som är så slitna så det är hål på ficksömmarna bl.a. Jag brukar slita rätt så bra på dem ändå.
Det blev inga jeans till mig, men ett par till kompisen. Utan hål!

Vi fikade och bekymrade oss över alla småbarn som måste hänga med och fika vareviga dag. Nån gång ska de väl tåla, men vissa verkar fika mest hela tiden med sina småttingar. Inte så kul för dem, de behöver ju krypa och springa och klättra.
Fast jag vet, jag har ingen aning om hur mycket de bebisar vi såg, brukar fika :-)
Men man kan väl sitta och tycka massor på ett fik utan att nån behöver veta nåt. Fast nu har jag ju avslöjat det...
Och så sitter de flesta bebisar i vagnar vända med ryggen mot föräldern. Tydligen för att föräldrarna tror att ungarna ska tycka det är för tråkigt att titta på sin mamma hela tiden. Fast de ser väl annat också, inte bara sin tråkiga (?) mamma, utan också folk som passerar, folk de möter, bilar, allt ser de ju fast från andra hållet.

Egentligen bryr jag mig inte om vad de gör, men som sagt, sitta och skvallra om folk man ser, är ju halva nöjet med att gå och fika.

Och förstås så snackade vi om förhållanden.
Men vad vi kom fram till kommer jag inte avslöja...
Mer än att det är knepigt med förhållanden.

/Blommalomma


Vintersportande

En dag för vintersport är det idag.
Att utöva alltså!
För visst kan man titta på vintersport i OS, men det ger inte så mycket motion och frisk luft och sol och ljus.
Jag har verkligen kommit av mig med vintersportandet.
Det var väl sist när barnen var lite yngre som jag nån gång släpade ut dem i ett längdåkningsspår. Smultron hade mina gamla skidor med nån sorts remsor undertill, som skulle motverka bakhalka tror jag. De remsorna var ju rätt gamla och slitna, så hon fick kämpa på ganska ordentligt. Riktigt dra sig fram med hjälp av stavarna även i svag nedförsbacke! Stackars barn!
Hallon hade ärvt ett par riktigt fina skidor av en sportig familj, så för henne gick det lättare. Det var nog tur eftersom hon är yngst.
Lite motsträvigt var det ju framförallt för Smultron, så vi stannade då och då och vilade i solen. Satt på nån bänk eller sten eller så och käkade lite mackor och choklad vid ett stopp, lite kexchoklad vid ett annat, lite apelsin vid nästa och så kom vi till slut runt hela varvet!
Det här var alltså i Stockholmstrakten, därför fanns det lite bänkar här och var längs en sträcka vi åkte på en gångväg. Spåret gick också förbi ett bad, där skridskoåkarna myllrade ute på isen.
Vi lyckades ta oss hela varvet ändå. Ganska mysigt tror jag även tjejerna tyckte det var, trots motsträviga skidor.
En hurtbulle till gubbe körde om oss när vi satt och fikade, och sa några uppiggande ord. Vi hälsade tillbaka, packade ihop matsäcken och fortsatte åka. Han varvade oss minst en gång! Då försökte vi snabba på lite, men jag tror han varvade oss en gång till!
Det gjorde faktiskt ingenting. Just då kändes det aningen pinsamt, för vi satt säkert och vilade två av tre gånger kan körde förbi oss!!
Men nu kan vi bara skratta åt det. :-)

Om vintrarna de senaste åren hade varit som den här härliga snörika vintern, så hade jag säkert skaffat mig bättre skidor och åkt en del, och även lockat med mig teenisarna ut nån gång.
Fast än är det inte för sent.
Jag ska nog spana på skidor när de reas ut.
Sen blir det förstås utförsåkning på sportlovet, men en vecka om året är inte så mycket...

Jag ska iallafall ut i solen idag!
Sol och snö är en härlig kombination, man blir så glad av det!
Så ut allihop innan mörkret faller!

/Blommalomma


Virus?

Sitter vid Särbos dator lite nu när han diskar.
Smultron hemma själv, eller....???
Nä, några kompisar också, eller....???
Kanske massvis!!!!!
Kanske en stor fest!!!
Kanske det inte blir kul att komma hem imorgon :-(
Joooorå!!
Inte kan min lilla goa Smultronunge ställa till med fest heller? Va? Näääeeeedå!
Hon sköter sig nog... tror jag...

Den här datorn hos Särbo i Långtbortistan krånglar och står i.
Lever sitt eget liv.
Hela tiden poppar det upp massa fönster som tycker att man ska installera grejer.
Och massa reklam.
Och så är det många rader i själva sökfönstret med info om dating och travel och insurance och vad du vill. Fast det vill vi inte!
Varför kommer det dit?
Kan det vara virus?
Har inte sett maken till popupfönster faktiskt.
Och ändå är popupisar blockerat.
Den är väääldigt långsam också.
Skumt.
Eller kanske helt självklart om man är en hacker.
Men det är inte jag, och absoluuut inte Särbo.

Nu lämnar jag den eländiga datorn åt sitt öde!
Tacka vet jag min superdator!
Natti natti

/Blommalomma

Resfeber

Min och tjejernas resa till Tunisien är mer ångestframkallande än något att se fram emot just nu.

Läste att Danmarks UD rekommenderar att danskar inte ska åka till bl. a Tunisien, så jag ringde Fritidsresor och undrade hur de ser på det hela.
De hade inga notiser om det, så jag vet inte om Expressen eller Fritidsresor har rätt info.
Iallafall frågade jag om resan kan bokas om.
Har du vårat avbeställningsskydd? frågade hon då.
Nej, men jag har det i min hemförsäkring.
Tyvärr, det gäller bara för sjukdom, men våran försäkring gäller ombokning till annan resa!!
Du får bara tillbaka dina pengar om svenska UD rekommenderar att man inte åker dit.

Men herregud!!!
Varför har jag överhuvudtaget den där idiotiska tilläggsförsäkringen på Trygg Hansa om den inte gäller för annat än om man blir dödssjuk????!!!!
Helt idiotiskt!
Den ska jag ta bort!

Nu har jag ett par månader på mig att fundera på om jag ska avboka resan och förlora 2700 kr, och boka en ny resa, eller åka ändå.
Även om UD inte varnar, så kanske inte muslimerna gillar blondiner längre :-(
Något att tänka på framöver alltså!


/Blommalomma

Flirtis

Smultron har verkligen nåt på G.
Dejtat fler gånger. Bl.a just nu.
Jag vill ju träffa honom ju!
Måste se så han är god nog åt min älskade dotter.

Jag tycker det är lite jobbigt när de har grabbar på gång.
Speciellt när det gäller Hallon, min Lill-Teenie.
Tycker hon ska sitta hemma med mamma och hålla sig lugn!!!
Vänta tills hon blir så stor så stor!

Jag kan inte hjälpa att jag lider en aning just nu... fast jag borde glädja mig åt Smultron.
Det positiva är att hon blir lite lugnare med en boyfriend. Det brukar ju bli så. Inte lika viktigt att gå ut och festa. Ett tag iallafall...

Ska JAG bli nåns svärmor eller??

/Blomma

Vuxenpoäng på en gammelgädda

En vuxenpoängslista norpad från Rumbaqueen och familjen Noterius. (Sorry, kan inte länka nåt snyggt)

Jag antar att det är saker man någon gång i sitt liv ska ha gjort, så så här svarar jag.

Jobb (1p)
- Yes, enbart fasta jobb sen nåt år efter gymnasiet. (=länge sen...)
Visitkort (1p) - Ja, fast med lite gamla uppgifter.
Konferens (1p) - Javisst.
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej nej nej, flyttade när jag var 20. Fast vissa semestrar kan vi fortfarande bo tillsammans.
Vara sambo (1p) - Japp
Vara förlovad (1p) - Japp
Vara gift (2p) - Ja.
Skild (3p) - Ja
Äga villa (2p) - Nej, men radhus.
Ha en bil (1p, kombi + 1p) - Ja, men ingen kombi. Har aldrig haft kommer inte skaffa.
Hund (1p) - jadå, har haft en liten söting.
Lån (1p) - Javisst, men snart inget kvar.
Gemensam ekonomi (1p) - Yes.
Pensionsspara (1p) - Njaaeee, lite, fast det ska jag ta ut och slösa bort på semesterresa!
Storhandla (1p) - Ja, nästan varje månad.
ICA-kundkort (1p) - Nej men Coop.
Använda rabattkuponger (2p) - Ja, för att jag har gjort det, men orkar inte nu längre.
Äga hushållsassistent (1p) - Ja, har ägt, numera i X:ets ägo. (jag tog micron)
Äga diskmaskin (1p) -JA!!! Min bästa maskin!!!
Dubbelsäng (2p) -Ja.
Ha julgran på julen (2p) -Ja, utom just förra julen, för vi var inte hemma alls. Men annars har vi alltid julgran!
Gråa hår (1p) - Ja tyvärr. Några finns det. Fast jag hoppas ingen mer än jag ser dem.
Celluliter (1p) - Hm, ja jag har väl några kanske.
Prenumerera på morgontidning (1p) - Ja faktiskt! Trodde aldrig jag skulle göra det, men nu så!! Jag har blivit superprutare och får jämt extrapris!
Lösa sudoko (1p) - Ja, fast har tröttnat.
Välja att inte svara i telefon (2p) - Nej,  för vanlig hemtelefon. Ja, för mobilen.
Putsa fönster (1p) - Ja det är klart! Fast inte så ofta.
Svampplockning (2p) - Har gjort, men många många år sen. Det är väl inte vuxet! Jag gjorde det när jag var yngre ju.
Långfärdsskridskor (1p) - Nej, fast jag skulle vilja prova.
Parmiddag (1p) - Ja, det har väl hänt.
Vinprovning (1p) - Ja.
Danskurs (1p) - Nej, men ska prova på en kväll här snart.
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p)  Njae, vet inte riktigt. Nej, inte bara till 70-talshits iallafall.
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Inte vanligt. I så fall Calvados.
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Väldigt sällan, beroende bl.a på andra än mig...
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Ja, för det mesta.
Spela Bingolotto (1p) - NEJ NEJ NEJ!!! Gillar jag inte!
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - mmmm lite blandade känslor där. Både myspysig och lite creepy nästan.
Ha höftproblem (1p) - Nej.
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Näedu.
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ständigt!

0-15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25 p "Nu är du där"

26 poäng enligt min beräkning.
Ja, hade jag inte varit vuxen än, så lär jag aldrig bli det. :-)

/Blommalomma

Teenies Slutsatser!

Slutsatser gjorda av en 17-åring:

1. Om man har tid att städa så har man inget liv!

2. Om någon överhuvudtaget bestämmer över en, då har man inget liv!

3. Har man inga pengar så har man inget liv!

4. Har man tid att tjata så har man inget liv!


Jaha, jag har väl inget liv då....

(Trodde du ja din lilla skitunge :-) Inget utesluter det andra förstår du!)

/Blommalomma

ps. skitunge är kärleksfullt menat, inget annat om nån nu trodde det.

Plus och minus

Plus idag: Fick sova hela natten. Om Smultron var uppe sent, så var hon tyst (eller så sov jag som en klubbad säl). Iallafall ett stort PLUS!

Minus idag: -13o C.
Samtliga pendeltåg försenade.

Långkallingar på så ska det väl gå.

Undrar när jag kommer till jobbet idag då...

Frostbiten
/Blomma

Liten fönsterlampa

Liten fönsterlampa
Den här lilla lampan valde Hallon till sitt fönster.
Mini-Glob heter den.
Väldigt fin skulle den nog bli i hennes rum.
På förpackningen står att det är en fönsterlampa.
Jag tar för givet att såna lampor ska hänga i ett fönster, men varför är då kontakten till taket?
Nu syns inte det så bra, eftersom jag var tvungen att skruva isär hela lampan och försöka byta kontakt, men det var en sån där liten ynklig kontakt som bara passar till taket.
Där har hon ju redan en annan lampa.
Det var visst inte meningen att man ska skruva isär den här lampan. Allt är liksom klistrat och omöjligt att komma åt utan att ta sönder nåt.
Så kontakten tog jag sönder!
Alltså bara för att kunna sätta dit en annan bättre kontakt, den finns också med på bilden nånstan i härvan.
Men det gick inte så bra...
Jag tar med den till pappa istället och ser om han har nåt som passar.
Men jag gör det inte så gärna!
Jag vill helst fixa sånt själv! Inte vara nån hjälplös stackare som måste ropa på nån manlig elexpert!
Inte för att man behöver vara så händig med el och annat sånt för att man är man.
Ett tydligt exempel är min Särbo!
Men bara för att jag sagt A, tänker jag inte säga B. Han slipper bli utlämnad med sina ohändigheter för den här gången...


Lampfixare
/BlommalommaTulpaner

Tulpan

Tulpaner gör mig glad!
Mitt i solen i mitt kök står de och lyser, så gula och fina och krispiga ser de ut.
Jag förstår att hararna vill äta upp dem!
De ser faktiskt goda ut!

/Blommalomma

One to go

Hallon är hemma ikväll.
Och i natt får jag hoppas...
Ingen utsmygande på nätterna tack!!!
Hon tar det med ro. Förstår ju själv att det inte var så smart det hon gjorde igår.
Kompisens pappa ringde idag igen och berättade lite mer skojsiga detaljer från igår som jag inte visste.
Hm hm!! Vi får nog hålla stadig kontakt med hennes föräldrar.

Inspirerad från Commander in chief och filmen som vi precis såg på tv: En prinsessas dagbok, så tror jag att jag ska skaffa mig en livvakt åt min minsting!
En som hökar över henne hela tiden. En till storasyrran också förresten. När man nu ändå håller på och önskar!
Borde man inte ha rätt till det som förälder?
Finns det inte nåt livvaktsbidrag man kan söka?
Annars borde det införas!!!
Alla över tolv skulle ha en livvakt som smög efter dem när de gick utanför sitt hem.
Tänk vad många arbetstillfällen det skulle skapa!!!
Fast inte så glada barn kanske :-(
Men desto nöjdare och lugnare föräldrar :-)

Smultron kom iallafall hem innan jag hann somna igår kväll. Skönt att inte allt kommer på en gång.
De brukar inte vara struliga båda två samtidigt.
Nu är hon förstås på fest.
Så en hemma, och en ute på byn.
Värre har man haft det!

/Blommalomma


Muskelberg

Har varit och gymmat nu på förmiddan.
Själv.
Utan Smultron.
Hon ville inte, och jag ORKADE inte släpa med henne fast jag tänkte det igår.
Det verkade så jobbigt att behöva släpa henne ut till bilen, och sen in i gymmet.
Lägga henne i en hög på golvet och hoppas på att hon skulle vakna av musiken och springande folk.
Äh, det fick vara!
Vilken slö mor jag är va?
Åkte egentligen dit för att gå ett pass, men de hade skrivit fel i nåt gammalt utskick, så jag och två till stod snopna där när vi förstod att det inte blev något.
Så då fick det bli gymmet istället.
Det var bara bra för mina klena muskler! De behövde sig en liten genomkörare.

Nu ska jag bara duscha (Hallon hann före mig!), köpa en lampa till Hallons fönster, handla käk och annat. Ta ner adventsstjärnorna!!!
Och så ner med en del grejer i källaren.

Solen skiner och det är så fint ute med snön som gnistrar.
Ut i vädret bara!!!!

/Blommalomma

Så var det dags igen!!!

Hallons lugna tid blev inte så långvarig.
Ikväll var det dags igen!
Smussel och falska telefonsamtal till kompisens pappa, för att låtsas sova hos Hallons ovetande pappa, men istället tänkte de stanna hos några grabbar!!!! Herregud tjejer!!! Vad ni håller på!!
Men kompisens pappa blev misstänksam, så de blev avslöjade och hämtade på plats.
Aldrig kan man koppla av.
Vad ska jag nu hitta på för straff eller konsekvens eller vad faan man nu ska göra??

Utegångsförbud blir det iallafall. Igen!
Och få hela barnbidraget kan du glömma ett tag framöver!
Smart tjejen!

Skulle vilja låsa in henne tills hon blir 18!!!
Eller finns det nåt annat sätt?
En elektronisk fotboja kanske?
Sömnmedel i middan, så hon inte orkar ut efteråt?
Sanningsserum?
Flytta till nån urskog nånstans? Fast det hjälper väl inte, där bränner de väl hemma istället (tänker jag så fördomsfullt!)
Kanske ge henne jobb och jobb och jobb, som Askungen! Då hinner hon inget annat :-)

Äh, jag vet inte.

Det är väl tonåringars "jobb" att pröva sina föräldrar, som min goda vän och granne brukar säga. De SKA testa gränser hela tiden. Annars skulle väl aldrig generationerna utvecklas på något sätt.
Och föräldrarnas jobb är att stoppa de värsta tabbarna.
Ibland lyckas det, ibland inte!

Men lite tröttsamt är det...

Och Smultron svarar inte på mobilen...

God natt!

/BlommalommaMin kväll ikväll

Tittar på Let´s dance med superdatorn i knät.
Ingen annan gör anspråk på den ikväll.
Hallon har dragit ut med ett par kompisar hem till några grabbar. Borde bege mig ut på smygspaning egentligen...
Hon kommer inte ens hem inatt, utan sover över hos en kompis. Men lugn bara lugn! Jag har pratat med kompisens pappa, så han har koll på att de kommer hem ordentligt.
Då kan jag slappna av rätt ok. Verkar onödigt att ta ut ev. jobbigheter i förskott.
Det räcker väl att ta det när det nu kommer.
Nu har hon ju hållit sig i skinnet ett tag min busunge...

Smultrons date igår verkar ha varit rätt lyckad.
De ska nog träffas ikväll igen, om jag har förstått saken rätt.
Tomt blir det här hemma.
Annars brukar just fredagar vara stora tv-tittarkvällen med tjejer i massor här hemma, käkandes upp allt vårt godis, vräkandes i sofforna.

Och ingen Särbo här heller den här veckan.

Bara jag, alldeles själv. Skööönt!!
Den tiden måste jag ta tillvara på!
Slappa en kväll. Fast när jag tänker efter så borde jag ha lite telefonkontakt med Smultron ikväll. Inga kompisar är med, bara hon och nya daten. Jag känner honom ju inte.
Våga inte göra min Smultrontjej nåt ont!!!
Fast hon har skinn på näsan min tjej. Och röstresurser av värsta slag.
Kanske det är han som behöver beskydd....

Hemma i soffan bloggar
/Blommalomma
Resa till farligheter?

Jag börjar fundera på hur smart det är att åka till Tunisien i sommar.
Danskarna har ju retat upp muslimerna lite grann...
Men nu har jag redan betalat anmälningsavgiften.
Hoppas det lugnar ner sig tills dess.

Jag förstår faktiskt inte varför de blir så vansinnigt upprörda.
Hade det varit nån svensk som känt sig vanhedrad, så hade han satt sig och skrivit en arg insändare till den tidningen och sen känt sig rätt så nöjd med sig själv. Och glömt det till veckan därpå.

Men vi har ju lite olika inställning till religion har jag förstått.

Var vänner hela världen tack!
Ha vilken gud ni vill, det ska väl ingen annan bry sig om.

Nu hoppas jag ingen blir uppretad av mitt lilla inlägg, jag bara tycker religionsfriheten ska kunna efterlevas och även tryckfriheten.

Och så vill jag ha det trevligt i Tunisien.

/Blommalomma


Tid med mig

Tycker lite synd om Hallon nu när Smultron tar så mycket tid och kraft här i familjen.
Hon måste få lite tid hon med, fast hon inte ber om det, eller kräver det som sin syster.
Så jag tänkte att vi skulle gå och simma, sitta i bastun och snacka lite. Hon tyckte det var en bra idé, så vi bestämde det imorse.
Men nu blev det inte så.
Hon har prov imorgon i sitt icke direkt favvoämne.
Så nu blev det plugg istället.
Fast Smultron har visst nån date, så hon är inte hemma, så då kan vi prata i lugn och ro.
Och så plugga förstås. Jag och Hallon idag.

Nu har jag betalat anmälningsavgiften på resan!!!
Så nu är det alldeles klart! Vi åker i sommar till Tunisien!
Härligt!

/Blommalomma


Stress

Smultron stressar ihjäl sig.
Nu sover hon visserligen, men när somnade hon kan man undra?
Hon bara stressar för allt.
Hinner inget.
Hinner inte lägga sina kläder och andra saker på plats, utan slänger dem på golvet. (slöhet, visst! Men hon är så stressad så hon tycker inte att hon hinner heller)
Hur mycket tid sparar man på det?
Leta bland rena och smutsiga kläder om vartannat lär ingen ha sparat tid på.
Hinner inte plugga, för hon måste först chatta och ringa och se på tv. Hon tittar inte såå mycket på tv, men igår var det OC. Och Big Brother verkar hon inte vilja missa.
Då blir hon dubbelstressad, för hennes pappa har lovat henne pengar för höga betyg. Vet inte om det är så bra egentligen, för hon har pluggat rätt bra ändå. Nu blir hon stressad för att hon inte ska få bra betyg, och då får hon inga pengar heller. Och det är hon redan stressad över för sin resa. Suck!

Hon hinner inte heller träna längre.
Det kan jag relatera till själv. Fast jag har ändå lärt mig att om man ändå går och tränar så mår man bättre sen. Även om man inte har tid. Den tiden får man ta sig.
Jag får släpa med mig henne i helgen.

Igår kväll började hon plugga hur sent som helst. Tänkte sen skippa skolan idag för hon skulle ändå inte hinna plugga klart. Hon kom hem 18:30 från skolan. Det är inte så bra med långa skoldar tycker jag nog, de slutar 18:00 ibland.
Iallafall gick jag igenom det hon hade prov på en gång, och hon tog det till sig rätt så bra, och pluggade säkert mer själv sen.
Jag brukar aldrig hjälpa henne med läxorna om hon inte ber om det, men nu såg jag ingen utväg.
Hon blir så stressad och hysterisk och jag lugnade henne lite genom att plugga med henne.

Lilla vän!! När ska du bli så stor som du tror att du redan är?

Planering borde kanske ingå i skolplanen, alltså att lära sig planera sin vardag med plugg och kompisar och annat. Det finns så mycket nu som de bara MÅSTE göra.
Måste hålla kontakt med kompisar på alla sätt och vis t.ex. Och uppdatera sidor på internet och vara tillgänglig 24 timmar om dygnet.
Klart stressande bara att tänka på.

Måste få i mig lite frukost nu.

/BlommalommaMamma är bäst, ingen protest!!

Kom just ihåg vad Smultron sa till mig igår.
-Mamma, du kan väl fixa jobb till mig?
-Tyvärr går inte det, för de tar inte in nån direkt efter gymnasiet (utom gamlingar som jag då!)
Då säger hon, som om det skulle vara lösningen på allt: -Men JAG är ju DIN DOTTER!!!!!!
Tänk vilka höga tankar hon har om mig ibland.
I mitt företag jobbar många många måååånga människor, men bara man är min dotter så går det ju att fixa tror hon! =) Gullunge!! Mamma är bäst! Visst!!

Nu ordnade det sig faktiskt så att hon fick det där jobbet hon klurade på.
Så nu sprudlar hon omkring och sjunger nån sorts gospelliknande kraftfull sång med egna ord till, typ: JAG HAR FÅTT JOOOÅÅÅÅOOOBBB!!! Tralalalalalaaaaa!!!! JAG HAR FÅTT ETT JOOOOOOOOBB!! YEAAH! YEAHH!!

Tänk att det är så upp och ner. Hon är verkligen sol eller illans mörker, aldrig nåt mittemellan lagom. Hon är aldrig tråkig min Smultrontjej! (men lite halvjobbig ibland...)

Och jag kom iväg på ett Friskispass ikväll, nyss tillbaka därifrån.
Det var faktiskt kul! Tänk vad en del ledare kan göra så man tycker det är roligt!! Sist jag var där höll jag på att gå därifrån av leda. Jäääätttesegt och tråkigt! För låååångsamt allting. Jag vill ha snabba ryck! Kul och fartigt så man inte ens hinner känna att det är jobbigt! Det här var jobbigt! Kommer få träningsverk imorgon. Det är bra.

Jag halkade som på ett bananskal på parkeringen på väg till passet. Flög som en vante och landade mitt på rumpan! Smått paff satt jag där och kände att jag hade rätt ont i armen. Satt kvar en liten stund och kände om jag var hel. Men det var nog ingen fara. Några armhävningar på det, och armen verkar vara som ny igen! :-)

Nu är Smultron galen igen. Arg som ett bi för att jag loggade ut henne när hon gick och duschade.
Vad säger man?
Håhåjajaaa, kanske passar bra.

/BlommalommaHysto-teenie

Min äldsta tjej, Smultron var helt vansinnig igår! Det var faktiskt lite synd om henne, men de som drabbades var ju jag och Hallon.
Hon skrek och var så lättirriterad på allt och alla.
Förklaringen var att hon ju har beställt en resa i sommar. Hon ska åka med några kompisar.
Nu hade hon total panik för hur hon skulle få ihop pengar!
Det var lite osäkert med sommarjobb, och ett helgjobb hon kunnat jobba på ibland verkar inte bli mycket alls längre.
Så det var ju befogat att bli orolig.
Men vad gör man då, om man inte tror man ska få ihop pengar?
Det enklaste svaret är förstås att söka jobb, flera jobb, massor av jobb. Det lättaste som finns är ju att bara tacka nej om hon nu ändå skulle få jobba på sitt förra sommarjobb.
Men inte gör hon så inte. Utan tycker att hon har världens snålaste mamma som inte betalar resan. Eller iallafall en del av resan.
Varför tycker hon så då?
Är hon hemskt bortskämd?
Nej, det tycker jag inte, inte med pengar iallafall.
Däremot har hon flera bortskämda kompisar. Deras föräldrar betalar tydligen åt dem! (har jag inte skrivit det här förut? Måste upprepa mig i så fall, jag är så upprörd!!)
De betalar åt sina "små" ungdomar, som fyller 18 år i år, och borde göra allt som står i deras makt för att få något jobb. MacDonalds kanske? Ikea? Konsum? Ica? Korvkiosken? Ja, inte vet jag, vad som helst.
De blir för bortklemade.
Vad kommer det bli av dem?
Dessa curling kids som inte behöver lyfta ett finger för att få vad de vill!
Ska de snylta på föräldrarna hela livet?
Alltså inte bara bli glada när de får något för att föräldrarna VILL ge dem det, utan även tjata och kräva att få allt de vill ha.

Tänk vilken lycka det var när man själv var ung och jobbade för att kunna åka på en resa, och sen verkligen gjorde det! Klara sig själv en vecka utomlands, med hopsparade pengar. Ibland knappt så man klarade sig. Men jag skulle ALDRIG kommit på tanken att fråga mina föräldrar om pengar till en resa som jag själv skulle göra. Kanske låna lite tills man fick lön för sommarjobbet, men bara låna!
Men så är det väl inte nu förstår jag.

Jag hoppas jag gör rätt, för jag tänker inte GE henne pengar till resan. Nu önskar hon sig bara pengar tills hon fyller år, så då kanske hon får lite istället för presenter. Jag vet inte riktigt hur jag gör med det...

Vad blir det av er ungdomar?

Gammelgäddan har talat!

/Blommalomma