Glad och tacksam

Jag är så glad och tacksam.

Varför?
Sovit en hel natt, åtta timmar i sträck.

Så nu är jag redo för nästa fight!

Kom igen bara! Jag står pall för allt!

/Blomma


Höstlov eller dödslov?

Jag bara undrar vad det är för smartass som uppfann höstlovet!
Vad är det för idioti?
Va?
Vem blir lycklig av det?
Ungarna? Nja, de hoppas väl mer på det än vad det blir, men visst är det väl skönt att vara ledig.
DET tycker inte deras föräldrar. De blir bara dödligt trötta.
Så fort ungarna växt ur fritids börjar problemen: Sysselsättning.
De måste sysselsättas.
Annars slår de kanske ner pensionärer eller klottrar stan blå.
Och nu då när de är tonåringar så måste man ju ut. Bara ut. UT!!! Kan inte sitta hemma när man har lov heller?
Räckte det inte med jullov, sportlov och ett helt jävla sommarlov?
Så vad gör de ute då?
Mer än man fattar. Så mycket fattar jag.
Bara de inte knarkar.
Jag vill inte att de ska knarka iallafall. Varken rökande knark, tabletter, pulver, sprutor eller vad du vill. INGET KNARK. Nej tack!
Jag tror inte de gör det.
De skulle bli tokiga om jag ens undrade om de gjorde det.
Hur kunde jag tro något sånt? De som är så emot knark.
Men det tror jag ju inte alls. Måste ju bara kolla så jag inte har fel ändå.
För JAG skulle bli tokig om jag skulle ha fel och de verkligen höll på med sån skit.
Hur kollar man då?
Ögonen?
Lätt mitt i natten när ens egna ögon knappt urskiljer vem som kommit hem.
Träffas mycket tror jag på. Ses varje dag. Kommunicera. Märka om de blir konstiga. Fast tonåringar är ju konstiga alltid! Men. De kanske kan bli ännu konstigare? Sånt märker man nog. Hur kan man påverka tonåringarna åt rätt håll då?

Jag ska bara fortsätta bry mig om dem.
Älska dem.
Vara jobbig och lägga mig i.
Krama dem.
Bråka med dem.
Skämma bort dem.
Kräva ansvar.
Älska dem ännu mer.
Så blir det nog bra till slut.

/Blomma

Ngn håller med mig

Och denna någon är Dell.
De hörde faktiskt av sig igen.
Bara några dar för sent.
Men de bad om ursäkt.
Nu återstår bara att se om problemet kan fixas.
Om de fixar det snabbt och smärtfritt efter allt detta trixande är de kanske förlåtna.

Och, bara som en liten parentes, vill jag berätta att det händer annat i mitt liv än irriterande apparater och supportanalfabeter. Men ibland är det lättare att babbla om trivialiteter.

/Blomma

Kunden framför allt

Jag har väntat förgäves på en Dellsupportkille som skulle ringa upp mig kl 19 ikväll.
Varför är jag inte förvånad att han inte ringde?
Var tog de gamla värdena vägen, att: kunden har alltid rätt/ allt för kunden/ nöjda kunder framför allt eller liknande?

Nuförtiden ska de bara vara på och ringa och ringa och vara så jobbig säljare så kunden ger sig och säger: ok då, jag tar det! Lovar runt och håller tunt. Sen glömmer de bort en!
Både Dell och Tele2 har glömt mig senaste veckorna.
Dell lovade ringa tillbaka men sket i det och Tele2 har sålt på mig sitt bredband efter mycket trugande och många långa telefonsamtal. Sen hände inget! Inget brev kom med bekräftelse och ångerrätten som de lovat. Så jag ringde och de lovade ringa tillbaka. Tror ni de har ringt? Nähe!

Jag blir så trött på nonchalanta företag så jag vet inte vad jag ska göra! Vad kan man göra? Anmäla dem till konsumentverket?

Jag har fortfarande ingen ordning på min laptop. Den vill inte ut på internet längre. Nätverkskortet säger Bredbandsbolaget. Njaae, det tror vi inte, säger Dell.

SKITSAMMA! säger jag! Fixa det bara! Ring varandra och red ut saken då!
Eller kan man fixa trepartssamtal kanske?


/Blomma


Hälsomess

Hälsomässa hela dagen.
Det första vi dök på var gratis hopprep.
JAAA, sa vi och ögonen lyste girigt! Vi vill haaa! Gratis är bäst! Och jag tänkte samtidigt: -undrar om man kan få fler än ett?
Vi gick vidare. Provade massagekuddar till höger och vänster. Skönt med massage. Och gratis också! Ännu bättre!

Hamnade på teförsäljning. Provade teer så det sprutade ur öronen. MMM, gott! Nej men fy vilket blask! Det här smakar pepparkaka! Ska man köpa nåt kanske? Provade lite till, det var ju ändå gratis!

Kutade mellan hyllorna och plockade gratistidningar om hälsa och forskning från Karolinska, men bara en gratispenna. Jag som vill ha massor! Vi har alltid pennbrist hemma. Eller inte brist direkt. En hel låda är fylld med pennor. Massa små korta blyertspennor från Ikea, de funkar iallafall, men bläckpennor som funkar flyr snabbt från den lådan. Så konstigt!

Vi gick in på en föreläsning om kost som två av oss var intresserade av, så jag hängde med och tänkte att det säkert var intressant. Fast det tillkom inte direkt nåt nytt. En något förändrad kosttallrik, men man lägger ju inte upp maten i trefjärdedelar ändå!

Blossom stod och joxade i nån gryta, fast där var det rätt fullsatt, så vi kom lite för långt ifrån för att höra vad hon sa.
Vi hörde inte heller vad hennes matlagningskumpan sa, gissade att han snackade dansk.
När vi gick in i ett annat rum lite senare och kollade på nån sorts dansträning, så var Blossom där också! Människa att förflytta sig! I samma takt som vi!

Jag kikade in i ett rum med Fitness machine dance, där mest ungdomar stod på plattor och hoppade efter vad pilar på en stor skärm visade, till musik. Såg kul ut. Jag blev inspirerad till att skaffa en sån där platta. Frågade en tjej som stod och försökte locka in oss med pigga rop om man kunde köpa en sån där maskin. -Ja, här har ni kort, kom och prova gratis, sa hon. Ja ja, jag tog två gratiskort på 10 minuter så kanske tjejerna kan gå dit tillsammans och testa. Jag kan ju bjussa på en riktigt omgång var om de gillar det.
Fast frågan kvarstår: -Kan man köpa såna maskiner? Måste man ha X-Box? Playstation? Eller räcker det med dvd eller pc? Måste undersökas. Kanske en julklapp som JAG vill att de ska ha för att få motion fast de själva helst vill ha pengar eller kläder. Eller så köper jag en till mig själv. Och hoppar omkring som en fjortis. Ja, varför inte? Magen börjar faktiskt välla ut både här och där. Måste ändra mina vanor på nåt sätt, t.ex genom att hoppa runt på dansplattor!

Det var en trevlig dag på Älvsjömässan. Gjorde av med massa pengar, men inget onödigt direkt. Bara osockrad mörk choklad som jag tänkte göra chokladpraliner av men blev totalt lurad för den var så söööt! How come? Jo, minsann var den osockrad, men INTE OSÖTAD!!! Det är det värsta jag vet när de skriver så! Måste komma ihåg att kolla innehållsförteckningar bättre. Jag köper faktiskt hellre något som innehåller socker än sötningsmedel! Basta!

Sen åkte jag till Willys och köpte en jättekundvagn så full så jag inte kunde styra utan krockade med hyllor och folk så varorna yrde! Men nu har jag mat så jag klarar mig ett tag.

Funderar på att prenumerera på frukt och grönsaker som de gjorde reklam för på mässan. Fast jag vet inte hur ofta man får leveranserna. Det är ju rätt viktigt att veta innan man köper 18 kg grönsaker. Kanske man får det levererat varje vecka. Så stor kyl har jag inte. Och det blir jobbigt att hinna äta upp!
Jag tror jag ska göra ett testköp iallafall.

/Blomma

Så viktigt för mig men inte för dig

Olika viktigheter

Jag tycker det är viktigt att passa tider. - Döttrarna håller gärna tiden, bara de hinner med allt annat först...

En natts ostörd sömn är viktigt för mig. - Döttrarnas kompisar får självklart ringa och störa mitt i natten även en vardag om de behöver prata om grabbproblem eller annat viktigt.

Mina grejer vill jag hitta där jag lagt dem, där JAG lagt dem! - Tjejerna lånar och lämnar grejer här och var så man får leta till förbannelse efter en tröja som också tappat en knapp sen sist jag använde den. So what?

Skolan är viktig!! - Skolan är ett nödvändigt ont. Det viktiga verkar de inse först när det är för sent.

Hålla LITE ordning och plocka undan efter sig. - Vadå ordning? Plockar väl undan hela tiden, fast ingen märker det. Iallfall en tallrik i veckan. (Nej nu var jag elak och orättvis, men måste bara få överdriva liiiite)

Äta middag tillsammans i vårt så oerhört trivsamma kök. - Vadå middag tillsammans? Varför? När man kan äta framför tv:n och slippa snacka om dagen som varit.

Var lite sparsam så räcker pengarna längre. - Vadå, köp så mycket du hinner innan pengarna tar slut!

Träna varje vecka, gå istället för att ta bussen. - Varför gå om man kan få skjuts? Träna gör jag en annan dag.

Filmjölk utan socker är både nyttigt och friskt och gott. - Filmjölk utan socker går bra om man spetsar med mycket sylt eller Start.

Jag tycker inte det är viktigt med smink, det räcker med mascara. - Oj oj oj!! Smink är viktigt. Utan smink vill vi inte gå ut.

Mitt utseende har jag lärt mig leva med, det är nog t.o.m rätt ok. - Utseendet kan alltid bli bättre. Skulle gärna operera både här och där om jag fick. (Fast kanske inte om det kom till kritan)

Sushi är både nyttigt och gott. - Sushi är iallafall gott, skitsamma om det är nyttigt.

JA, vi har sushi gemensamt!!! Borde bli vår nya slapparmiddag när vi inte hinner/orkar laga mat. Tyvärr dubbelt så dyrt som på korvmojjen. Men det kan det kanske vara värt ibland.

/Blomma

Odåga vill ha skjuts

Jag är så trött så jag skulle kunna somna nu.
Då sms:ar Smultron att hon vill bli hämtad.
Jag kan ju erkänna att jag inte är särskilt sugen på det.
Hon har varit hemma hela dagen och börjat jobba sent, men köket såg ut som ett bombnedslag och diskmaskinen var inte ens urplockad fast hon hade hela dagen på sig. Och när hon kommer hem  ikväll är det Ugly Betty och Hemmafruarna som väntar, som jag så snällt spelat in.
Snällheten känns ibland rätt så ensidig.
Känner inte alls för att hämta.
Men om hon måste gå mörka vägar för att komma till bussen, och någonting händer och jag inte hämtade. Vad tycker jag då?
Hon är inte värd en skjuts idag.
Verkligen inte.
Ska hon få det ändå?
Vad tycker ni?

/Blomma

Uppdaterat 24/10
Det blev ingen skjuts men vi höll telefonkontakt så jag hörde att hon kom med bussen.
Sen är allt inte vad det ser ut att vara, eller så är jag lättlurad, men hon var inte så skyldig till förstörelsen hemma. Iochförsig minst lika skyldig till att inte ha gjort något vettigt på hela dagen.
/Blomma


Ladugårdskänsla

Bor jag i en ladugård eller?
Flugor cirkulerar.
Flugor lämnar prickar efter sig.
De är ganska lättfångade, reaktionsförmågan är inte på topp.
Men det kommer hela tiden nya.
När ska de försvinna?
Hur många ska vi behöva smälla?
Ni är inte välkomna här, bara så ni vet!!! Flugskitar!

/Blomma

Hemmafixare

Länge sen jag hade en shoppingdag tillsammans med båda döttrarna.
Men idag blev det av.
Såååå, självklart bjussade jag på fika och faktiskt fick de varsin snygg filt på Ikea.
Jag, jag hittade ingenting mer än det gamla vanliga, ett ljus och ett paket servietter.
Jag ville ha gardiner och en fönsterlampa. Tänker leta vidare imorgon på Bauhaus, de har massor av lampor, och gardiner ska jag spana in på Hemtex.
Fantastiskt vad jag sticker ut från Svenssons nöjen.
Nöjet för folk, vuxna som barn, verkar vara att shoppa loss. Kläder eller möbler.
Ut till Ikea. Köp ett nytt vardagsrum. Nya barnmöbler, för de barnmöbler man köpt till småbarnen funkar inte när de blir lite äldre, för de är för barnsliga specialbarnmöbler. Och nytt mode kräver nya möbler i hela hemmet. Nya gardiner, nya mattor, nya kuddar, nytapetserat och nymålat. Nya köksluckor, eller varför inte ett helt nytt kök när man ändå är i farten.
Det är helt galet vad folk håller på.
Lite har jag nog hakat på trenden också, men jag nöjer mig för det mesta med att byta ut små detaljer.
Det är lite mysigt att fixa och dona.
Förra vecka var det en vägghängd ljuslykta från Indiska som gjorde min hall märkbart mysigare.
Få se vad det blir den här veckan...

/Blomma


Bästa ungarna

Ho ho ho, skrattar jag som den värsta tomtefar. Smultron ringde nyss till mig för hon trodde inte jag var hemma.
Såååå otroligt stort vi har här hemma, så vi springer om varann. Det trodde jag aldrig.

Och bara så alla vet: Jag har världens gulligaste, goaste, sötaste, bästa, härligaste ungar som finns i hela världen. Så ni som trodde att det var era ungar, kan jag säga att ni har FEL!
Det är mina som är bäst! Tur att jag fick dem.

/Blomma


Liv och död

Denna förmiddag har jag bl.a ägnat åt:

* Stängt av väckarklockan och somnat om så jag missade ett roligt pass på Friskis och svettis.
* Ett pass på Friskis som var ok vad gäller träning, men otroligt tråkigt och oinspirerande.
* Flugjakt med Hallon, vi har smällt ihjäl minst 10 flugor idag, inte blomflugor utan vanliga som kanske hade tänkt övervintra här, men det tänkte inte vi.
* Telefonjakt på föräldrar. Varför svarar de aldrig i sina mobiler???
* Försökt flirta till mig en promenadkompis till Ikea, men har hittills misslyckats.
* Lyckats komma ut på trådlöst internet, vilket känns fantastiskt. Jag är inte bortskämd jag inte.

Måste ut i solen nu och få lite ljusterapi inför det stundande mörkret.

/Blomma


Kom hem nu för teet är klart.

Är jag tjatig eller?
Ringde Hallon ikväll hos kompisen, bara för att höra när hon tänkte komma hem.
Hörde kompisen skoja i bakgrunden om att hon aldrig kommer hem och sjunga: -var är du nu för tiden, varför hör du aldrig av dig...
Jag bara fortsatte att sjunga i Hallons öra: -Det var alldeles för länge sen vi sågs.
Hon fnittrade till. Trodde inte jag hade hört.
Men tyckte väl egentligen att jag var alltför angelägen om hennes välbefinnande.
Kan man väl inte vara heller?
Jag bryr mig om mina ungar och det ska de enbart vara glada för.
Fatta det, små kompisskitar!
Ni är säkert avundsjuka för att ni får göra vad ni vill utan att nån orolig mamma undrar var ni är.

/Blomma

Jag roar mig med tanterna

Jag har börjat se mig omkring och faktiskt läsa erbjudanden från facket och även kompisars fackförbund.
De har föreläsningar och seminarier.
Väldigt skojigt! Eller iallafall gratis.
Så nu ränner jag runt på olika lokaler och lyssnar på talare som har något, förhoppningvis, intressant att berätta.
Vet inte om jag blir klokare av det, men jag vill tro det iallafall.
Något lite tänkvärt får man med sig.
Vilka tror ni går på seminarierna?
85% är tanter. 50+kvinnorna tar för sig överallt och passar på att gå på intressanta föreläsningar och konstvisningar och allt som erbjuds, det är de väldigt bra på.
Var är karlarna då?
Det undrar jag ständigt. Sitter de hemma och bakar snus?

/Blomma


Fett internet

Senaste nytt på internetfronten är att Bredbandsbolaget säger att det måste vara fel på mitt nätverkskort och Dell säger att det är INGET fel på mitt nätverkskort.
Så jag ringer hit och dit och kastas mellan hopp och förtvivlan.
Jag ringer varannan dag till de olika ställena. Nästa gång ska jag fråga om de inte kan ringa varandra och göra upp själva istället! 

/Blomma

Kapa benen

Ibland borde man ändra beteende.
Jag har ett par snygga svarta jobbyxor som hängt framme i månader för att jag ska lägga upp dem.
Ett par till har jag liggande som väntar på samma sak, och några har jag slängt för att de hunnit bli helt omoderna innan de blivit uppfållade.
Varför?
Jo, helt enkelt för att det är så vansinnigt tråkigt!
Ibland har jag varit på gång, tagit fram symaskinen, provat brallerna och så känns det bara så hopplöst att få någon ordning på dem. Jag vill ju att det ska bli bra! Så hänger jag in dem igen så jag slipper se dem.
Nu börjar jag fundera på att göra något åt det här.
Jag kan ju bestämma mig, för femtielfte gången, att verkligen  lägga upp nya byxor så fort jag köpt dem. Eller iallafall så fort jag tvättat dem. Men jag vet ju hur det blir! De blir bara liggande ändå.
Vad är då lösningen?
Lämna in dem såklart!
Hitta någon lämplig skräddare som lägger upp braller till rimlig ersättning.
Vad kan det kosta? Inte så mycket va?
Jag ska ju inte ha ett par skräddarsydda byxor, bara lite kapning av befintliga byxben.

/Blomma


Får får får?

image113
Fårmålare: Blommalomma

Har målat några får idag så mina döttrar fick sig ett gott skratt.
De blev så tokiga och spralliga, fåren.
Hallon sa att om hon nån gång skulle skaffa ett får skulle det vara ett sånt skuttigt och galet får! Hur ofta får man för sig att köpa ett får? undrar jag då. När hon var liten ville hon förstås att vi skulle köpa ett får som kunde bo på balkongen. Men nåt får köpte vi aldrig. Vi nöjde oss med en hamster. Och den slapp bo på balkongen.
Just det här lilla fåret ser väl rätt så lugnt och beskedligt ut. Inget tokigt skuttfår precis.

Annars har jag förlängt Smultrons liv idag genom kittling! Som hon skrattade gav det nog några månader extra. Och mig också. Skratt smittar så härligt!

/Blomma

Morsan rymmer

Igår när jag kom hem, med kassar i händerna och med intentionen att ställa mig och laga mat inom ett par minuter. Som vanligt alltså. Så var det aningen rörigare än vanligt.
Jag kommer inte fram i köket.
Det ligger skivade tomater på skärbrädan, brödkanter och disk överallt.
Diskmaskinen är varken urplockad eller iplockad.
Tjejerna ligger slängda lite slött med varsin laptop i famnen och tittar knappt upp på mig när jag kommer hem.
DÅ tycker jag att de ska plocka undan efter sig.
Åtminstone i köket så jag kan laga mat.
Får knappt ett höjt ögonbryn till svar.
SÅ JAG TJATAR. Ja, jag säger igen att de ska plocka undan och det leder till så mycket skrik och elände så jag lämnar kassarna, går ut i hallen och säger att jag minsann inte tänker laga någon mat ikväll.
Jag säger att jag ska gå ut. Kommer ihåg att när min mamma ibland gick ut i raseri så blev jag så orolig att hon aldrig mer skulle komma tillbaka, så jag tillägger att jag kommer hem inom två timmar. Ska bara ut för jag står inte ut med allt skrik.
Jag rymde hemifrån ett tag.
Tog bilen och ställde mig på Ikeaparkeringen i regnet.
Satt där tårögd ett tag och tänkte. Rätt tråkigt faktiskt efter ett tag.
Jag förstår små barn som rymmer och kommer tillbaka efter en kvart och undrar varför ingen har saknat dem.
Jag körde runt lite här och var, stannade lite, funderade, tänkte på vårt liv och blev lugnare och lugnare.
Kom väl hem efter en timme och gick och fnulade lite medan Smultron pratade i telefon och tog hand om disken och Hallon hade rymt ut hon också. Jag ringde hem henne igen.
Till slut pratade vi faktiskt, jag och Smultron. Hon ville inte gärna. Fattade inte vad det skulle tjäna till, men det kändes att hon fick förståelse till slut. Jag lyssnade och hon lyssnade. Väldigt bra samtal.
Sedan lagade vi mat tillsammans och åt tillsammans framför tv:n, som jag egentligen inte vill, men nu blev det så otroligt sent så det var väl bäst så.

Resten av kvällen kändes så trivsam och harmonisk. Det är bra att bråka ibland, om man lyssnar på varandra och inte bara gapar rätt ut. Tror vi lärde oss något om varandra båda två. Det känns bra.

Sedan fick Hallon hjälp med läxan och så levde vi lyckliga i alla våra dagar.

/Blomma


Silverroutern slumrar sött

Att sitta en fredagkväll
med en trevlig skåning från Dell
kan jag faktiskt stå ut med ifall
det gör att jag slipper skäll

från en dotter som skriker om hell
när vårt bredband rasar som mjäll
men snart får vi nytt i vår hall
ett stadsnätsurtag som står pall

en ny router det skickar han väl
denna skåning som jobbar på Dell
så då får vi det trådlöst ifall
man kan lita på någon på Dell

och det gör jag såklart denna helg
när en skåning som jobbar på Dell
trott på mig (alltså frångått sin mall)
att min router har dött knall och fall.

/RimBlomma

Fysikforskare och it-guru hitåt

Den gamla stöten till dator kommer till användning ibland ändå.
Nu t.ex när jag inte kommer ut på internet med någon annan, då kan man lite på gamla hederliga Bettan. Det mesta av virusskydd och annat skydd är reducerat till minimum. DÅ funkar det så bra.
På de nya datorerna vågar jag inte göra så.
Vet inte om det är det som är problemet, men min laptop har något emot Bredbandsbolaget.
Nu har jag tänkt byta till Tele2, för vi ska få stadsnät här och Bredbandsbolaget är inte med på det.
Jag har godtagit ett erbjudande per telefon (som jag aldrig skulle göra, men fick mycket bättre pris då) av Tele2. De skulle skicka hem papper och så har jag 10 dagars ångertid. Men från när då??? Papprena kommer ju aldrig.
Tänker de hålla 10 dagar på dem, så jag får hem dem när ångertiden är slut? Det kan väl inte gillas va?

Varför ska det vara så komplicerat att få sånt här att funka ordentligt?
Jag bävar för flytten av bredbandet. Har varit med om det tidigare och får magsår bara av att tänka på det.
De som gör flytten måste förstå att här bor tonåringar. Deras tålamod är lika med noll. Väntan på ett bredband får ta högst en timme!!! Eller möjligtvis en enda dag. Längre är otänkbart.
Sen river de huset!
Och skolarbeten kan inte lämnas in heller. Det görs ju på skolans hemsida nuförtiden.  Jobb kan inte sökas.

De får återupptäcka bibliotekens finfina surfmöjligheter. Innan jag hade skrivare gick vi, för 9 år sen kanske, ner till biblioteket för att söka fram information om marsvin och printa ut. Så spännande det var. Eller kanske de inte tyckte det alls, men vi var där iallafall. Skyndade oss att leta och printa ut väl valda marsvinssidor för att spara lite pengar.
Sen köpte vi ett marsvin.

Iallafall, internetkopplingar och omöjliga datorer. Kan det vara nåt för de där smarta fysikforskarna som ska få Nobelpriset i fysik i år?
Alltså göra hela datorvärlden mer lättillgänglig för vanligt folk.
Jag får det ju att funka, är inte helt bakom flötet, men hur länge? Det händer med jämna mellanrum något otrevligt som gör att ett väl fungerande trådlöst nätverk plötsligt inte fungerar längre. Samma sak med det trådiga bredbandet. Blir så trött på eländet.

/Blomma


Olika förväntningar

Om jag har varit borta natten till lördan och kommer hem vid ett-tiden på söndan, då förväntar jag mig vissa saker.
Tyvärr stämmer inte mina och mina döttrars förväntningar överrens. Sånt kan ofta leda till konflikter.
Så här skiljer sig våra förväntningar åt:
Jag förväntar mig att de har ätit frukost och klätt på sig och plockat undan sedan gårdagen när jag kommer hem.
Det de förväntar sig är att få sova hur länge de vill utan att någon jobbig morsa kommer hem och gapar.

Jag kom alltså hem till ett hem som såg helt ok ut. Men döttrarna (och en till) låg och sov fast klockan närmade sig ett.
Då blev jag inte glad över att hemmet inte bar spår av någon röjarfest. Jag tänkte iochförsig en liten positiv tanke åt att det såg så normalt ut.
Men sen blev jag bara så väldigt irriterad på dessa sovande hösäckar.
Ingen ville vakna. Trots mina knackningar och frågor om olika saker.
Efter nån timme gick Hallon upp, men Smultron med kompis kom upp lagom till middagen!!! Vid femtiden sådär.
Jag kan inte säga att jag kände mig helt nöjd med det.
Men Smultron kunde inte förstå problemet.
-Jag får sova precis hur länge jag vill. Jag kan sova hela dan om jag vill. Det kan inte du bestämma.
Ja, så sa hon.
Hon har väl rätt.
Men jag blir ändå galen och irriterad.
Har jag någon rätt att bestämma hur länge en vuxen dotter får sova?
Kanske inte.
Jag ska komma på något klurigare. Jag kunde börja spela saxofon! Då kan jag börja mina träningspass varje lördag och söndag klockan 12. Det borde väl inte grannarna ogilla.
Förra helgen höjde jag radion och sjöng så fönstrena skallrade. Då kom en glad Hallonunge upp. Hon vaknade och blev nog lite glad av min sång. Men idag var jag inte glad så då kunde jag inte sjunga alls.
Hade jag haft en saxofon kanske jag hade lyckats...

/Blomma

Var finns mannen i mitt liv?

Jag har börjat undra var männen är?
Alltså MÄNNEN!
Inte pojkarna, de finns överallt. Så söta och skojiga och spralliga och omogna och verkligen ingenting att hålla i handen när åskan går.
Jag är ju inte på jakt efter någon man. Inte än. Men så småningom hade jag tänkt mig att hitta någon som jag vill leva resten av livet med. Jag vill iallafall att det ska kännas så, sen vet man aldrig hur det blir ändå, men föresatsen ska vara det.
Var jag än är ser jag inte någon som är runt 40+ sådär.
Var är ni??? Sitter ni hemma och gömmer er?
Ska jag söka på nätet sen?
Gå kurser?
Skaffa hund?
Jag hörde igår att på Kungsholmen i Stockholm bor det 83% ensamhushåll!!! Helt galet!
Stockholm leder ensamhushållsligan i världen!!! Göteborg kommer som god tvåa!!!
Men varför?
Är vi så självständiga, rädda, svårflirtade eller helt enkelt för ego för att flytta ihop, vi svenskar?
Eller vad är det frågan om?
Jag vet inte själv hur det skulle gå att flytta ihop med någon efter att ha bott själv med mina barn i så många år.
Särbo, visst, det klarade jag ju av i ett antal år.
Men hur ska det gå när två jättesjälvständiga ensamhushåll flyttar ihop?
Enda sättet är nog att skaffa nåt nytt gemensamt boende och börja om tillsammans.
Men nu är jag själv med mina teenisar och är så nöjd med det.
Måste hinna med att leva lite nu.
Leva bara jag. Göra det jag vill.
Vad vill jag då?
Måla? Nja, kanske ibland.
Resa? Jaaaa!! Självklart!
Lära mig något vill jag. Frågan är bara vad. Italienska? Dreja? Redigera foton? Klä om möbler?
Träna ska jag och gör jag, men kan göra ännu mer.
Göra något med mina ungar. Vad de nu vill hitta på...
Men männen då?
Mannen i mitt liv ska jag börja leta efter om ett år. Ja, det blir lagom.
Då borde jag ha funnit mig själv, och har jag inte gjort det på ett år, så är det nog kört ändå.
Men var ska jag hitta honom då, sen om ett år?

/Blomma