Fylla på Valborg? Helst inte!

Tillbaka från ett styrkefriskispass. Jobbigt värre! Mina armar värkte när jag tvättade håret sen!
Men så ska det va! Så man känner att man gjort nåt!
Köpte lite blommor på Plantagen som vanligt. Man kan ju tro att jag bor i en djungel, men på nåt konstigt sätt är det inte så. Dör de? Nej, de flesta står väl på balkongen, fast idag blev det några gerbera till köket också.

Måste fundera på om jag ska vara spik nykter ikväll ifall nån liten tonårstjej behöver hämtas nånstans. Förhoppningsvis inte på Maria-Pol där de kvällen till ära har rustat med 20 extra sängar.

Smultron ska grilla med kompisar och sen på fest. Hon hade massa vin som hon fått nånstans ifrån. Jag har lite svårt med det där. Hon är 18 och får dricka under vuxens överinseende väl? Iallafall på krogen och hemma med vuxna. Men hon får ju inte köpa så nån har alltså langat. Ganska mycket tyckte jag det var, men de skulle ju vara så många och det var hit nån leverans kommit för vi bor centralt, och sen ska Smultron i sin tur langa vidare till sina 10 kompisar eller nåt...  Fast hur mycket har de själva med sig kan man undra...
Hon brukar iallafall inte dricka så hon mår dåligt.
Inte när hon kommit hem iallafall.
Inte vad jag märkt.
Det är ett litet dilemma, men vem dricker inte när de är 18? Det gjorde jag och det gör nog de flesta.
Om jag totalförbjuder henne att ha vin hemma (gjorde det tills hon fyllt 18), så vet jag ju att de har det nån annanstans och ändå dricker. T.ex i vägverkets(?) sandlåda här utanför hade någon langat en gång. Liiite orutinerat av Smultron, för jag tittade ut och såg att hon blev upphämtad i bil av en kompis brorsa, men hon tittade bara in i bilen, och smet sen iväg runt husknuten.
Gick till den där sandlådan som alltså står nästan precis nedanför vårt fönster på gaveln.
Men tänker hon inte?? Smartare än så måste hon ju vara ändå!
Jag såg från fönstret när hon tog upp en systembolagspåse! ur lådan! smart igen!
Sen tillbaka till bilen och iväg.
Jag ringde förstås direkt på mobilen och sa att det där som hon hämtade i sandlådan dricker hon INTE. Du behöver inte säga nåt till de andra om du inte vill, men du dricker det inte själv! En kort stund låtsades hon som om hon inte visste vad jag pratade om, men sen mumlade hon mmm.
Jag tror inte hon drack det där i påsen. Nåra cider var det visst.

Hallon försöker jag lita på nu ikväll. Hon har skött sig den senaste tiden faktiskt. Blev nog lite skrämd när kompisen hamnade på Maria-Pol för några månader sen, men hur länge håller skrämseln i sig?
Fast hon ska sova över hos en kompis som får vara ute mycket längre. Jag undrar om det finns några tider alls där faktiskt. Fast de har inte varit med om några fyllegrejer eller annat så då kanske man släpper på reglerna.
Jag måste ringa och kolla med de föräldrarna iallafall, innan jag själv går på middag hos min goda vän och granne.
Med mobilen i beredskap.
Och ev. utan vin.
Har inte bestämt mig än...

Beredskapsläge hemma hos

/Blommalomma

Storm

Ska det blåsa så här?
Är det vår det?
Jag trodde det var höstväder!
Hemska stormar som blåser sönder blommorna på balkongen.
Men nu orkar jag inte ha balkonglådor och krukor i köket längre.
De som inte dör härdas väl...

/Blomma

Second hand

Idag var jag med Hallon på ett par second handaffärer för att leta balklänning.
Den första vi gick till hade mååånga, så där blev vi kvar tills de stängde. En timme sådär...
Hon provade och provade och jag tyckte vi hittade en otroligt fin modell som var ljust isblå eller nåt. Lite justeringar och den hade varit perfekt!!! Tyckte alltså jag. Men Hallonungen hittade en tunn sak som behövde tokjusteringar för att överhuvudtaget kunna användas. Det var egentligen en underklänning! Jag tyckte inte det var nån bra idé, för jag kunde inte se hur vi skulle lyckas fixa till den.
Så hon har fortfarande ingen balklänning.

Sen stack vi och fikade och Hallon var övertygad om att Andreas Johnson satt på samma fik. Jag har ingen aning om det var han eller inte. Jag ser aldrig kändisar fast alla andra ser dem. Har väl tankarna på annat håll.

/Blomma


Klängisar

klängisar
Nu har de åkt ut på balkongen efter att ha stått i köket och växt så skyddat från väder och vind.
Jag hoppas att de klär in min balkong med blommor all over så småningom. Det är alltså inte den enda lådan jag har, utan fler klängisar finns på tillväxt i stora krukor.
Fler bilder kommer på blommorna sen, om det blir några.

/Blomma


Lugnt på fronten än så länge

Lilla Hallon är på ett härligt humör nuförtiden. Kan hon vara kär månntro?
Hon hade både plockat ur och i diskmaskinen och kört igång den, helt på eget initiativ när jag kom hem. Sånt gillar jag!! Nog för att det är hennes jobb att plocka ur den, men det var så skönt att slippa tjata!

Strax före maten satt Smultron som vanligt och trixade med datorn. Lyssnade på låtar, hämtade lite hit och lite dit och så kom nån bra låt (Bowie minsann!) och så satt plötsligt båda tjejerna och sjöng högljutt så rutorna skallrade. Så fint så fint så det kan ingen fatta! Såna tillfällen kommer jag sakna när de en gång flyttar.

Smultron drog iväg till nån kompis efter maten för att äta blåbärspaj och chilla. Jag frågade om de inte skulle vara här, var bara förvånad för fredagkvällar brukar vara fritidsgård här hemma.
-Men mamma, säger Smultron då, aningen matt -Vi är ju ALLTID här!
-Ja, jag vet sa jag! Det är verkligen helt ok att ni går till grannkompisen och käkar paj. Hon kanske trodde jag skulle känna mig ensam, fast det är sällan man får tid till sånt tycker jag.

Min goda vän och granne kom iallafall över en sväng så vi fick snacka lite skit.

Och Hallon ringde nyss och kollade om kompis får sova över, och visst visst får hon det.
Sen ringde kompis pappa för vanliga checken. Visst visst, helt ok!

Får se om jag orkar hålla mig vaken, annars blir det till att ställa klockan! Fast de kommer (förhoppningsvis) hem 00:30 så jag tror jag pallar, trots fredagströttheten.
Smultronäldstingen får komma när hon vill faktiskt, men nåt samtal blir det innan jag lägger mig.

/Blommalomma


Fjortisflock

Kom just hem från en kick-off, ovanligt tidigt. Jag har väl blivit gammal och vis eller så insåg jag bara att det blir inte så mycket roligare nu. 
Jag måste också vara skärpt och  fräsch imorrn när det kommer ett långväga besök till jobbet. Ganska smart att gå hem tidigt alltså! (Plus att jag aldrig vet vad jag kommer hem till)
Det var kul så länge det varade iallafall.

Mötte Smultronungen utanför hemmet, hängandes på en tom uteservering med rökande kompis, smuttandes på en gemensam cola.
Hon meddelade så ivrigt att lillasyster Hallon minsann hade haft massa kompisar hemma. Hela lägenheten bara vimlade av fjortisar tydligen. Och åååh vad fjortisaktiga och jobbiga de var. Det var ju knappt så Smultron kunde vistas i samma hus!
Jaha, så som du och dina kompisar är för mig då?! kläckte jag ur mig.
Vadå? Är vi fjortisar? Va?
Nej, men i förhållande till vad hon är för dig, som det bara skiljer två år på, så förstår du väl att jag tycker att ni är lite omogna ibland?
Näe, vadå? Vad menar du? Vi är inte som hon!
- Men du hajjar väl! säger Smultrons räddande kompis lite trött då.
Tack! Nån som förstår mig! Från alldeles oväntat håll dessutom!

/Blomma
Girls, girls, girls

In väller tjejer, och jag blir så glad, för jag tror att Hallon kommer hem tidigt för att plugga, precis som jag sagt.
Men det var Smultron med kompisar, som vräker sig fram och bara måste, måste, MÅSTE kolla en grej på PA eller nåt. Det verkar som om PA inte finns på gammeldatorn längre. Konstigt, verkligen! Men om man bara vill surfa lite och inte skicka tunga filer, så duger den väl alldeles utmärkt. Tycker jag då. Jag som knappt vet nånting om världen trots min ganska världsvana ålder.

Tänk vad oerhört begåvad hon måste vara Smultron, min förstfödda. Hon vet allt, precis allt. Och är hon lite tveksam över nåt, t.ex nån krångligt omöjlig läxa att komma ihåg för en som gick i skolan för hur länge sen som helst. Och hon då frågar mig, och jag inte KAN det. Då tittar hon väldigt snett på mig, sådär som bara tonårstjejer kan, och säger nåt i stil med: Har inte du pluggat det här förut eller?
T.ex sa hon just precis så när vi för en gångs skull åkte tåg tillsammans igår morse och hon kom på att hon hade massor av krångliga, engelska ord i läxa till samma dag. DÅ minsann, sa hon så högt och tydligt som bara Smultron kan: -Men du har väl pluggat engelska! KAN inte du det här? Vad svarar man? Ungefär, jag har tydligen glömt det. Och jag såg i ögonvrån hur kvinnan snett mittemot knappt kunde hålla sig för skratt. Mungiporna ryckte på henne. Fast inte gör det mig nåt. Kul att kunna roa nån genom att inte göra nånting annat än att glömma, sådär på morgonkvisten.

Nu väntar jag på att Hallon ska komma hem. Ringde nyss och hon låtsades som ingenting, men visst kunde hon komma hem nu om jag tyckte det. Men ååååhhhh!! Jag sa ju att hon skulle vara hemma kl 21 för att plugga till provet imorgon. Egentligen borde hon inte gått ut alls, men jag blev överrumplad, och en överrumplad mamma är en lättlurad mamma tydligen.
Jag måste lära mig argumentationsteknik! Det läste aldrig jag i skolan iallafall, men tydligen mina argumentationsälskande döttrar!

/Blomma


Lårmuskulaturens Papphammar

Har varit på ett tokjobbigt friskispass med Hallon ikväll.
Eller så var vi bara fruktansvärt otränade... Jag lär iallafall känna av det här imorgon!
Och när vi kom dit, så vilka låg där på brädorna och sprattlade, om inte storasyster Smultron med tre kompisar! Självklart stannade vi och glodde på dem genom fönstren ett tag. Roligare än apor i bur!

Fast sen fick vi så vi teg själva.  Kämpigt värre! Benen viker sig säkert om jag skulle försöka gå nerför trapporna. Upp gick ju bra, men imorgon är nog risken stor att jag snubblar mig ner för trapporna krampaktigt klamrande vid ledstången. Tänker mig att det blir som Papphammar på rullgriller!

Kommer någon mer ihåg att Papphammar först visades efter alla program på TV1 och TV2 slutat för kvällen? Efter någon minut av myrornas krig, då dök Papphammar upp, oannonserad, ingen visste nåt, men ryktet spreds och sen ville alla sitta uppe sent för att se om det skulle blir nån Papphammar på 5 minuter sådär. Var det ett smart knep för att få folk att titta på tv extra länge? Iallafall var det lite spännande att sitta och vänta och se - skulle det bli någon Papphammar ikväll?
Tänk vad lättroade vi var på den tiden va?!

/Blommalomma


Sol o snö o biologi

Promenerade med Särbo i Tyresötrakten igår, och nåt litet Alby. Inte alls mina trakter, men kul att se nåt nytt.
Det var så soligt och såg så skönt ut, men var som vanligt svinkallt.
Letade lä, hittade inget. Vindarna virvlade runt mest överallt.
Snön låg kvar på en del fläckar i skogen. Tillräckligt mycket för att göra snöbollar...
Och jag som har planterat frön som ska ut på balkongen.
När ska det kunna bli egentligen?
Efter midsommar sa nån till mig idag.
Men vadå? Är det inte sommar före midsommar? Nej, det är väl inte det.
Fast senaste åren har årstiderna förskjutits tycker jag.
Det tycker t.o.m skolorna, för de får sommarlov senare och börjar senare än för några år sen.

Nu ska Hallon korsförhöras för hon har prov i NO imorrn, och den här gången ska hon bannemej inte behöva göra omprov i sitt så fruktansvärt oälskade ämne NO!

Nähä, hon vill inte förhöras, för hon börjar 12 imorrn! Säger hon! För alla lärare är sjuka!!!!! Så hon ska plugga jättejättemycket då! Säger hon!
Ja, varför varför ska man göra nåt nu om det kan skjutas upp?
Varför lära sig av sina misstag?
Suck!
Och ja, jag är mycket skeptisk till att hon börjar 12, men jag kan inte gärna börja ringa lärare nu.

/Blomma

Älskade Skitunge

Ringde Smultron igår kväll på väg till Särbo, efter att ha kört hem alla shoppare dit de skulle, bl.a Hallon till pappan.
Smultron går ju inte dit längre, så därför ringde jag alltså henne för att kolla läget innan jag lämnade lägenheten i hennes våld.

Sitter i bilen, ringer Smultron:
- Hallå lilla mammsemammsingsmamsen! säger hon så glatt så glatt!
- Hej min lilla älsklingsunge! Vad gör du?
- Super saatan vettu! säger hon med konstig accent.
- Men lägg av, säger jag, Vad gör du?
- Röker hasch!!
- Men var är du nånstans?
- På en busshållplats.
- Med vem då?
- Själv!
- Jaha, så du sitter alltså själv på en busshållplats och super och röker hasch?
- Japp!

Suck!
Tror man på sånt?
Får man vettiga svar nån gång eller?
Fast jag garvade rätt ordentligt i bilen och fortsatte köra, för jag trodde henne inte.
Tänk om det hade varit sant, vilken förtappad mor hade hade varit då!
(Bäst att tillägga att jag fick mer ur henne sen, för jag lade inte på luren innan hon sansat sig, min lilla busshållplatskomiker)

/Blommalomma

Klänningar

Igår var det alltså balklänningsspaning hela långa dagen med Hallon, kompis+kompismamma.
Jättetrevligt, men vi hittade inga klänningar till tjejerna.
Det är väldigt mycket stora storlekar nu, vissa görs inte ens mindre än 36, eller så var de slut.
Jag har också haft problem med att hitta kläder som passar, men senaste tiden har jag gått upp lite, så det underlättar. (Varför? Ska man behöva bli överviktig för att hitta kläder?)
Storlek 34 är nu som 36 var förut.
Och då saknas alltså tidigare storlek 34 oftast, för det borde ju vara 32 nu alltså.
Hänger ni med?
Vi var verkligen ute hela dan och hem för kisspaus och så bilen till ett köpcentrum med ganska mycket hyrklänningar i en affär, men även fast de hittade varsin som passade i storlek, så gillade de inte modellerna.
Så nu hänger det på tjejerna själva.
Ut och spana girls!!!

Kan det vara dags för Smultron nästa år igen då? När hon går ut gymnasiet? I nian lånade hon en klänning, så den har vi inte kvar.

/Blommalomma


Bal vintage?

Idag ska det blir av!
Balklänningsspaning!
In till stan med Hallon och kompis och kompisens mamma.
Gulligt av tjejerna att vilja ha med sina mammor.
Jag har letat på nätet efter bra ställen, och de som verkar ok är några second hand-affärer.
Hallon höll inte med.
Hon tycker nog hon är värd nåt bättre...
Men de andra är för dyyyra ju!
Och Axara-känningarna har hon redan ratat. (Jag har inte sett dem själv, men ev. håller jag med)
Det fanns en affär i Adam&Eva gallerian förut som hade massa Axara-liknande kläder, och det skulle kunna vara balklänningar kan jag tänka mig. Det var den stilen, lite för mycket liksom. Och till bra priser.
Men den gallerian är väl helt borta nu.
Var tog affären vägen kan man undra?
Den biten av Drottninggatan går inte att känna igen.
Ett helt hus är rivet också, i korsningen mot Mäster Samuelsgatan.
Tänk att man bara river ett het hus!
Var det så värdelöst så det inte gick att fixa till?
Ska bli kul att se vad det ska bli där sen.

Men IDAG gäller BARA bara balklänningsspaning!

Något jag måste bestämma mig för innan: Ska jag ha bekväma gåskor som jag orkar gå hela dagen med, men känna mig så liten och ynklig i? Eller ska jag ta stövlar med klack och få aningen ont efter ett tag, men känna mig lång och ståtlig (enligt mina mått mätt)?
Klurigt va?
Men det blir nog stövlarna gissar jag, fast inte de med den allra högsta klacken.

På spaning med

/BlommaGodaste middan!

Idag bestämde jag mig för att laga ordentlig mat. Alltså inte snabbt och lätt och samma som alltid.
Så det blev torsk i ugnen med stuvad spenat (fryst förstås) och så hemlagad potatismos (mumsig!) och så skagenröra blandat med lättcreme fraiche till. Och så nypressat limevatten.
Särbo åt så han sprack!
Det var det godaste han hade ätit här nånsin sa han. (ska jag bli glad eller ledsen... hmm)
Men visst var det gott.
Husmanskost är så gott eftersom det blir det så sällan.
Ingen bild blev det tyvärr, för det är bara lite rester kvar, som Smultron ska äta när hon kommer hem från träningen. Kors igen! Taket är i det närmaste spräckligt!

Om det finns någon liten eller stor tonåring som vill överraska sina föräldrar med potatismos men tror att det är jättejobbigt, så får ni här ett enkelt recept: (självklart funkar receptet för pensionärer och andra vuxna också!)

Snabbpotatismosrecept á la Blommalomma:

Skala potatisar och dela varje potatis i ca 4-6 bitar (för att det ska koka klart fort förstås!)
Koka i stor kastrull med salt och vatten så potatisarna täcks. Locket på.
Stick en sticka eller gaffel i potatisarna för att känna om de är klara och inte hårda.
Häll av vattnet.
Lägg på en smörklick (eller flytande margarin), salt, vitpeppar och lite muskotnöt och lite mjölk
.
Kör runt som en vansinnig med elvispen (vanliga vispar, inte degkrokar)
Fyll på med mjölk tills det blir lagom, men vispa inte jättemycket.
Färdigt att servera!

Medans potatisarna kokar kan man ju alltid steka lite fiskpinnar eller korv eller nåt annat gott! Tänk på det små teenisar! Det är bra att slå två flugor i en smäll! Fryst fisk tar lite längre tid i ugnen, så den kan man ställa in när man skalar potatisarna.
Och så en tomat till så är middan komplett.
Lycka till!

Just idag mycket praktisk matmamma

/Blommalomma

Vad är väl en bal på slottet?

Alldeles underbar hoppas Hallon förstås!
Nu börjar det bli dags tydligen.
Hallon vill shoppa balklänning till avslutningen.
Nån kompis hade visst fått en för flera tusen!!
Men herregud! Det går ju bara inte.
Måste kunna hitta något snyggt, men billigt.
Den lär ju bara användas en enda gång!
Såg just särbos dotters klänning som använts en gång förra året.
Och hoppsan sa, så trampade klacken igenom tyget och ritsch....
Sånt får man nog räkna med.
Därför får den inte bli för dyr.
Men fin såklart, så hon blir glad!
Undrar var man ska leta.
Tips på bra bal-affärer i Sthlmstrakten nån?

/Blommalomma


Punkmuslimer på stan?!

Jag har sett konstiga typer smyga omkring på stan.
Igår satt en person på tåget, man eller kvinna vet jag inte, för personen var invirad i schalar runt hela huvudet. Bara ögonen stack fram, så jag tänkte att det var en muslim.
Då såg jag några konstiga glasögon som satt ovanpå schalarna mitt på huvet!
Jag tror knappt man kunde se igenom dem, för det var mönster i cerise/svart på dem.
De såg liksom ut som en kikare, eller halva toarullar hopfästa med en bred gummisnodd.
En punkmuslim!

Sen såg jag den här bilden på Passagen, tydligen en goth enligt bättre vetande ungdomlig vän:
Möt Kung Kalas
Han har samma sorts glasögon som den jag såg!
(Möjligen aningen kortare rullar)
Fast han har ju inga schalar!

Kan någon säga mig:
Vad har man dem till? Glasögonen alltså!

Hänger-inte-med-nuförtiden

/Blommalomma

Byt kurs!

Min goda vän och granne vill gå på kurs om tvättråd!
Men snälla snälla, jag vill inte följa med.
Visst måste det finnas roligare kurser?
Ikväll tog vi en promenad. Särbo ville hellre se på fotboll. Lika bra det.
Och vi pratade om hennes tvättkurs. Att det finns såna!
Vi bestämde nog att vi ska gå på alla parkteatrar i sommar.
Det blir istället för tvättrådskurs för mig, men goda vännen, HON vill nog gärna gå på kursen också.
Men det måste finnas mer spännande kurser ändå...
Jag ska nog hitta nåt åt ´na.
Fast hon verkar ha bestämt sig för just en tvättrådskurs!
Mamma Mia!

/Blomma

Hjälp! Rökning dödar!

Vad gör man om man ABSOLUT INTE vill att ens barn ska börja röka?
Min mamma lovade att betala för mitt körkort, och om jag nånsin började röka, så skulle jag få betala tillbaka allt!!
Det, och att hon ständigt tjatade om hur illa hon tyckte om tanken på att jag skulle börja röka, gjorde faktiskt susen! Jag kan säga att det är tack vare min mammas outsinliga tjat som jag inte röker nu!

Så jag tjatar och tjatar!
Men då och då luktar de rök, och då och då hittar jag cigaretter.
Jag fattar ju att de tjuvröker eller feströker eller lite till.
Fast Hallon har kanske inte hunnit så långt än vill jag tro.
Enligt mina tjejer röker precis ALLA de känner.
Jag tror faktiskt det stämmer!
Så fort jag ser unga tjejer så röker de!
Hur kan det bli så?
Är det så inne att röka?
Det borde väl minska, nu med förbud på restauranger och 18-årsgräns för att köpa (haha säger nog teenisarna, hur lätt som helst att få tag på ändå).

Några knep?
Egna erfarenheter som förhindrat rökning?
Jag vill ha många många tips!

/Blommalomma

Väderflicka

Senaste dygnets kallaste temperatur: 4,6 °C
Och varmaste: 21,1 °C
Nu är det: 16,0 °C och stigande.
Solen skiner och himlen är mest blå med några små spridda moln.
Finfint väder kan man säga!
Men vad händer om man öppnar balkongdörren?
Eller försöker sig på att sitta på balkongen?
Kalla vindar kyler ner en på en tiondels sekund.
I lä är det säkert hur skönt som helst, men inte på min vindpinade balkong.

Det får nog bli jacka på och promenad i vårvädret.

/Blomma

Plantorna tar sig

Idag har jag planterat lite.
Åkte till Plantagen (nähä!!) med min goda vän och granne!
Jag köpte en vit plastbalkonglåda till mina klängväxter och två krukspaljéer som jag satte tillsammans i balkonglådan. Det ska stå på golvet mot en vägg. Det blev också en fjäril på pinne och en vindflöjel! Ja, ja, barnen är stora så det är väl bara att erkänna att de grejerna var till mig själv.

Så nu har jag planterat och planterat. Det enda som får stå ute är penséerna i balkonglådorna och en förgätmigej. Men de stackars klängväxterna, krasse, blomman för dagen och luktärt bl.a. Ja, så står det på förpackningen, så jag är väldigt spänd på vad "bl.a" kan vara för nåt. Ja, alltså de klängväxterna mådde inte så bra ute i blåsten idag. Nära att kola vippen såg det ut som. Så nu får de stå inne.

En fluga väcktes bryskt till liv när jag tog balkongvattenkannan för första gången i år. Det låg en död fluga och annat skräp där i, så jag spolade i lite vatten och hällde ut flugan och skräpet. Det surrade till och så flög den i hög hastighet rakt mot köksfönstret och ljuset. Inte världens behagligaste uppvaknande kan jag tänka mig, när man har sovit en hel vinter.

Smultron har jobbat och Hallon sov hos en kompis och kom hem på eftermiddan. Inget bråk än så länge. Tvärtom. Smultron satte sig vid datorn när hon kom hem och lyssnade på musik. När hon drog igång Moulin Rouge, hann jag knappt blinka, så var Hallon snabbt som en vind bredvid henne och de sjöng för full hals. Ingen sjunger så fint som mina tjejer tillsammans! (Alla kanske inte skulle hålla med...)

En inte så tokig dag ändå!

/Blomma

Blomsterflickan

Idag ska jag plantera lite penséer jag köpte på Plantagen igår. 
Det har nästan blivit mitt andra hem!
Jag trivs på Plantagen! Det är sommar där inne!
Jag skulle trivas ännu mer om jag kunde köpa obehindrat vad jag vill.
Hittade en fin "trätunnekruka" som skulle passa perfekt på min balkong, som ersättning för den, av vintern, totalhavererade lerkrukan. Tyvärr fanns verkligen inget fat som passade till. Antingen så stora så krukan drunknade och inte kom till sin rätt, eller för små. Inte ens bland de dyraste faten fanns nåt som passade, så jag köpte ingen kruka heller. Den kanske var tänkt att ha i trädgården där det inte gör nåt om det rinner ut lite vatten när man vattnar.

Mer plantering blir det idag av mina små skrangliga blandade klängväxter. De vågar jag nog inte ställa ut, men de måste i en större kruka iallafall.

Och kanske, kanske tar jag en tur dit idag också.
Min goda vän och granne skulle behöva bilskjuts nån gång för att köpa ett bord.
Varför inte idag?

/Blomma

Skål!

Var ikväll hos min goda vän och granne. Teenisarna var ändå ute på sitt.
Vi tog lite kaffe och konjak(!), pratade och pratade och fortsatte med några xider som hennes äldsta son suktat efter sen hon köpt dem. Lika bra att göra slut på dem själva alltså!
Bra att snacka av sig lite. Vi befinner oss ju i samma situation med "barn" i samma ålder.
Fast vi hade inte många lösningar precis!
Mer än att man borde hitta på mer kul själv!
Men man orkar liksom inte riktigt när man vet vad man kommer hem till sen. Fast det får man väl ta.

Tonårsmorsor och farsor som gått igenom några tonåringars uppväxt och lyckats få dem stå på egna ben i egna hem: de är värda all beröm!! Jag beundrar er!! Om några år är jag förhoppningsvis där själv. Då borde jag vara direktkvalificerad som projektledare! Finns svårare projekt? nä, tror inte det va.

* * *

Och bara så ni vet; jag är snål som inte håller Smultrons kompisar med gympadojjer!!! Herreguuuud!!! Jag håller dem med shampo och balsam och O´boy och mackor och middagar och frukostar och gudvetvad! Ska de nu ta mina gympadojjer också?? Va? Vem är då snål kan man undra...

/Blomma


Livet som det är just nu

Nu har vi träffat brorsonen som var så liten, fast förstås ändå större än sist.
Han låter en del, fast han skriker inte så mycket, bara stånkar och har sig. Så söt är han.
Det känns väldigt avlägset att ha småbarn. Det var ju ändå 15 ½ år sen min yngsta Hallon föddes.
Jag vet ju flera som börjar om, och skaffar en ny kull även fast de är runt 40, men det känns inte som att jag skulle orka det. Man har ju verkligen fullt sjå med tonåringarna som tar så mycket kraft, men inte ger så mycket tillbaka. Fast det gör ju småbarn istället! De är så kärleksfulla så det ska väl räcka att tänka på det i tonåren också. Jag får ju nån kram och någon uppskattad kommentar nån gång ibland iallafall, så helt dött på den fronten är det inte ändå.

Min bror skojade om att han hade blivit lite rynkig, fått skrattrynkor. Och så sa han att det har ju inte jag! Näe, jag vet. Jag är för lite glad nu för tiden. Mina mungipor börjar hänga neråt en aning. Inte alls kul! Men det är ju så jag känner mig, så jag vet inte vad jag ska göra åt det.
Jag började ju käka rosenrot, och det har nog piggat upp mig en aning iallafall.
Fast jag behöver mer uppiggning!
Helst inte i form av tabletter, utan mer roligt i livet.
Vet inte varför jag tycker att det mesta känns så tungt och motigt och jobbigt och har så svårt att hitta glädjestunder.
Jag har lite svårt att prata om svårigheter och ta konflikter. Fast jag slänger ur mig små klagande kommentarer om att det är jobbigt med tonåringarna. Vad hemskt det måste vara att höra på mig!
Jag säger väl inte mycket positivt kanske. Fast jag tar för givet att alla vet och förstår att jag älskar mina tjejer mest av allt! Det är så självklart! Så det säger jag väl inte. Jo, till tjejerna förstås!

Solen skiner, så varför är jag inte gladare?
Fåglarna kvittrar, men inte ler jag för det.
Lill-Teenie är så glad och nöjd, det gör mig lite glad iallafall, och att hon är hemma hos mig nu.
Jag vill köpa blommor och vårkläder, men får nog vänta till nästa lön.
Undrar om jag skulle bli gladare av mycket pengar? Jag tror faktiskt inte det, bara mer impulsiv, men gladare vet jag inte.
Min kärlek till Särbo då? Den går lite upp och ner, vi ses väl för sällan och när vi ses är det rätt mycket på teenisarnas villkor. 
Livet är för lite kul just nu.

Faaaan!!

/Blommalomma

 


Överraskningspåsk

De gömda påskäggen gjorde succé!
Hallon blev så jätteglad och skrattig och kramig. Och hon fortsatte ändå göra klart sitt "jobb".
Smultron var inte hemma just då, och dröjde förstås in i det längsta med att vara flitig.
Så då fick hon ju sitt ägg desto senare. Hon var rätt sur då, men sken genast upp när hon hittade ägget!
Sen, lite senare igår kväll hittade hon en till överraskning, för i botten av allt godis låg ett litet sminkpaket. Såå glad hon blev då!
Hallon har inte tittat lika djupt i ägget än, så den överraskningen har hon kvar.

Har nån undgått att jag gillar överraskningar?
Mest att ge, men det är såklart kul att få också. Fast de flesta tonårsöverraskningar hade jag hellre varit utan. Kanske 5% av deras överraskningar är positiva! Och DE 5%en vill jag förstås inte vara utan!

Nu ska vi ut i naturen, till landet och träffa kusinerna.

/Blommalomma


Glad påsk!


Om det här funkar, så tackar jag
gammelgäddan för bilden som jag så fräckt snodde med mig.

/Blomma

Den förryckta Påskharen

Ha-Ha!
Nu har jag lagt ett påskägg i tumlaren!
Och ett i diskmaskinen!
Tror någon jag är galen?
Nähä, jag tänkte att trollåringarna skulle få sina ägg när de gör det de blev ombedda att göra idag! De fick visst brått iväg förut, och här sitter jag i röran och tänker inte göra annat heller. Det är deras röra!
Så, voilá hittar de sina ägg när de är duktiga.

(Ja, ja, ja, alla nannysar, jag vet att det avbryter dem i sitt påbörjade flit. Och jag vet att man ska ge påskägg på lördag. Men jag gör som jag vill, de kanske fortsätter associera flit med godis (ho ho hoo, trodde jag väl inte egentligen) och de kommer få ägg i helgen också! Av släktingar alltså.)

Lite, lite tänker jag feja ändå för att stå ut tills städpatrullen anländer.
Jag förstod förut inte alls den där tecknade serien om ensamma mamman. Hon blir galen på smulor hela tiden. Det fattar jag nu!
Men lite smulor ska man inte bli så upprörd över.
Jag tar bort dem själv, men resten, kära döttrar. Det sparar jag så gärna till er :-)

För tillfället ensam hemma.

/Blommalomma

Skicka mig en tonårsnanny!!!!!

Jag är lite trött på att skriva att jag alltid är trött, men vad ska jag göra?
Det är omänskligt att ge tonåringar påsklov, men inte deras föräldrar!!!
Fick inte mycket sömn i natt.
Spring i dörrar, stril av vatten och jag vågade inte slänga in öronpropparna för jag ville först se att Hallons besök gick hem nån gång. Och att hon stannade kvar!
Orkar inte berätta om alla gånger jag vaknade och trodde han gick.
Till slut gick jag upp och sa att nu fick han faktiskt gå hem! (kl 2 eller så, hur kunde jag tro att det skulle funka att vara snäll och låta honom gå själv? Hade han gått nånsin i så fall?)

Jag kände ångest för att gå hem från jobbet idag.
Trött och säkert så mycket stök och skräp hemma så man inte kunde komma in utan att vada fram tänkte jag mig.
Men jag fick en idé!!
Jag sms:ade varsitt litet snällt sms till tjejerna, där jag sa att jag var trött, och skulle bli så glad om de städade lite.
Sen, några minuter senare, skickade jag jättegulliga sms, där jag sa hur mycket jag älskar dem bl.a.
Men jag vågade inte hoppas nåt ändå.
De kanske inte ens var hemma.
Smultron ringde mig på hemvägen och tiggde om kyckling till middag, hon var visst inte ens hemma, så hur skulle hon ha städat.
SUCKAR djupare än den djupaste brunn!!
Men när jag kom hem så var Smultron solig och glad och i städtagen (hon hade nog precis börjat, men det gjorde mig glad iallafall).
Smultron och Hallon hade haft en trevlig dag, delvis tillsammans!
Inget bråk!
Fantastiskt!
Så nu är jag nöjd, än så länge....

Men kvällen är ung.
Smultron har redan dragit, men hon får klara sig. Jag oroar mig inte för henne längre. Hon kommer när hon kommer. Hon är ju faktiskt myndig! Skulle till en kompis en liten promenad bort bara.

Men Hallon! Håller som bäst på att chatta och snacka sig fram till kvällens planer.
Hon tycker hon ska ha samma rättigheter som sin syster.
Och det tycker inte jag.
Kan man ana en konflikt där...
Jag kommer inte på nån annan råd än att binda fast henne.
Måste ha dålig fantasi!
Varför är jag så dålig på sånt här?
Nu drar hon till pojken.
Den fina pojken som hade dörren öppen ett tag...
Suck.
Det lär bli svårt att få hem henne...
Jag måste ha en livvakt!!!
En som hämtar hem henne i tid jämt.
Ja, det är lösningen!!! (Var det bättre fantasi nu eller?)

/Blommalomma

Orka orka

Vårtrött eller slutkörd? Nåt är det.
Mungiporna bara hänger ner och orkar inget annat.
Trött trött trött
Jobbade över
Kom hem efter sju,  till stök överallt.
Smultron hade inte gjort NÅT!!!
Vadå påsklov?
Då är man ju ledig, och hon hade ju inte ALLS varit hemma hela dan idag.
Nähä.
Det var nog jobbigt att gå på stan...
Men JAG ska orka jämt va?!
Kom hem sent och började tina köttfärs.
Satte på vatten.
Inga krossade tomater!
Hur kan jag vara utan det???
Jag har ju alltid halva skåpet fullt med massa tomatkrosspaket.
Suck.
Ringde min goda vän och granne, hon hade inga heller!! Vad är sannolikheten att båda har tomt på krossade tomater?? När jag än handlar slinker det oftast med lite krossade tomater också, vare sig jag behöver eller inte. Kan ju vara bra att ha. Nähä??!!!!
Så det fick bli nån improviserad röra av köttfärs, tacosås och kokosmjölk med pastatrumpeter.
Konstig mat. Det mättade, men inget jag skulle rekommendera. Troligtvis inte Hallon heller.
Och Smultron har inte ens ätit än...
En liten solglimt i mitt mörker är idag Hallon.
Hon strålar som en sol och har inte stökat till!!!
Hjälpte t.o.m mig att plocka undan.
Tyckte det var alldeles för mycket påsar och grejer i hallen. Smultrons grejer. Som snabbt åkte in i hennes rum istället!
Men det finns en förklaring till städfliten...
En pojke!
Han är här nu, i Hallons rum med öppen dörr.
Det verkar vara en fiiin kille tycker jag ;-)
Smultron duschar nu efter träningen (igen!! Snart får jag måla om taket!).
Sen ska hon göra mycket tydligen: äta, slänga gamla blommor som vissnat i hennes rum efter födelsedagen, slänga massa kassar fyllda med utrensat skräp, ta hand om tvätten.

Själv ska jag döööö i soffan. (inte bokstavligt alltså, men själsligt)
Bara ligga som en zombie och inte lyfta ett finger.
Jag har lyft tillräckligt idag, bl.a ett TUNGT BORD ner till källaren. Kablonk,  kablonk slog det i trappen för varje steg jag gick. Jag har väntat sååå länge med att få hjälp att bära, så nu fick jag bara nog!! Nu skulle det fanskapet ner! Fast tyvärr var bara jag inne just då! De små änglarna flög sin kos precis. Sen när jag var klar, DÅ kom de in igen.
Hmmmm, de kanske är tankeläsare....

Har handlat efter det också.

Och jag som tycker 24 är såå overkligt! Ingen hinner så mycket på så kort tid!!!
Jag är inte lika säker längre...

/Blommalomma


Himmel!

Vårpromenadhimmel
Igår tog Särbo och jag en promenad i vårvädret.
Det var lite slaskigt här och var, så det blev ingen långpromenad direkt.
Men lite fika i stallfiket blev det.

Och så imorse var det snöööö!!!!!
Man blir ju galen!

/Blommalomma

Chokladmani

Jag tror jag blev chokladberoende av mina tryfflar!
Efter lunch satt jag och längtade efter dem hela tiden.
Otroligt!
Och så fanns de kvar när jag kom hem :-)
Hallon gillar dem inte!!
Mörk choklad är alldeles för "starkt" för henne.
Tur det!
Då får man ha dem ifred.

Smultron skulle nog behöva ett par innan middan.
Nu är det nog lågt blodsocker i henne!
Hon har precis tränat (kors i taket eller nåt!)
Och så får hon vänta på middan.
Illa, illa!
Humöret är inte det bästa nu hör jag...

Nu har nog middan lagat sig i stort sett klar.

Ska bara vispa ihop de kokta potatisarna med mjölk till ett smaskigt mos!


/Blommalomma


Nytta och nöje

Nu är balkongen sopad, gamla mögliga bastmattor slängda och ny fräsch sjögräsmatta ditlagd!
Käkat nyttig middag med Smultron, så snart ska vi nog unna oss lite halvnyttig chokladkaka.
Jag undrar om hon glömt att hon har påsklov? Men det är väl ändå inte möjligt????
Näe, det är väl inte det...
Fast kanske hon ändå håller sig hemma ikväll. Själv. Och går och lägger sig före midnatt.
Kan man hoppas på nåt sånt?

Hoppas!
Hoppas!
Hoppas!

/Blommalomma

Chokladtryfflar

Chokladtryfflar
Här är mina goda chokladtryfflar.
Mia Tusentankar undrade över receptet, och om det är fler som vill prova så kommer det här.
Receptet är från Mia Öhrn som höll i dessertkursen igår. Hoppas det är ok att blogga det! Jag gör lite reklam så är det nog ok. Om ni gillar tryfflarna så har hon skrivit "Godis" med många fler godisrecept!

Chokladtryfflar
200 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt (vi hade 60%)
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl standardmjölk (mellanmjölk funkar också)
1 tsk honung

Hacka chokladen grovt
Koka upp grädden och mjölken tillsammans med honungen. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills all choklad har smält. (Mixa tryffeln om den ser grynig ut).
Låt tryffelsmeten stelna i kylen.
Rulla massan till runda bollar, låt stelna lite i kylen och doppa sedan bollarna i kakaopulver.
Förvara kallt.

De här tryfflarna är inte så onyttiga faktiskt, för de innehåller knappt nåt socker och inte så mycket fett. Honungen är viktig för konsistensen fick jag lära mig.

Lycka till!

/Blommalomma

Kontraster

Är hos Särbo nu.
Det är såna otroliga kontraster mellan hans familj och min, jag har väl nämnt det förut.
Hans dotter, i samma ålder som Hallon, var hemma igår kväll och nu också.
Man märker inte av henne.
Så tyst och försynt.
Hon tänker säkert mer än hon pratar, man får bara hoppas att hon berättar om hon har problem eller så, för annars säger hon inte mycket.
Hon satt och tittade på tv med oss igår kväll. Inte ens några diskussioner om vad vi skulle titta på.
Som om hon inte ville säga sin åsikt, fast det kan ju ha varit för att jag var med.
Nu hör man, om man lyssnar noga, låg musik från hennes rum och lite smånynnande.
Hemma hos mig är det hög volym och skrålande som gäller.
Jag förstår inte hur familjer kan vara så väldigt olika.
Nu smög hon iväg, sa lite tyst till sin pappa att hon åker nu.
Jag tycker nästan hon är oförskämt tyst.
Det är väl vanligt hyfs att säga hej då till alla som är hemma.
Tycker jag iallafall.
Men hon bara smyger iväg.
Särbo tycker såklart att det är stökigt hemma hos mig.
Det är ju jätteskillnader i ljudnivå mellan våra hem.
Nästan alltid är det massa kompisar till tjejerna hemma.
Och liv och rörelse och flängande hem och iväg och hej och hå.
Det känns lugnare för mig när de hörs.
Då hör man hur de mår.
Men alla är vi olika.
Sen gör ju Smultron alltid mera väsen av sig än Hallon. Mer än man skulle önska egentligen. Fast det är ju hennes sätt att får ur sig allt. Hon samlar knappast problemen på hög, utan delar frikostigt med sig.
Tror vi skulle få problem om vi flyttade ihop, Särbo och jag med alla tonåringar :-)
Gissa varför vi fortfarande är särbos...

/Blommalomma


Dessert

Öken eller efterrätt?
Joo, det är alltså efterrätter jag tänker berätta om.
Idag har jag varit på dessertkurs med min mamma, och det var inte öknar det handlade om.
Väldigt kul och gott!
Vi smakade av några efterrätter som avslutning på kursen och sen när jag kom hem så bjöd jag förstås de som var här på några smakbitar.
Och smakade själv också.
Jag köpte också en godis-bok.
Tänkte att jag och tjejerna kunde göra lite godis nån gång.
En sort gjorde vi på kursen; chokladtryfflar. Riktigt smaskiga!
Nu sticker jag och Särbo hem till honom.
Hoppas någon liten kladdkaka och chokladtryffel finns kvar imorgon.
Jag misstänker ju att lägenheten kommer invaderas av tjejligan ikväll...

/Blommalomma

Sol i sinnet

Så!
Nu har jag dammsugit. På en fredagkväll!!
Det var grus och smulor och popcornskräp och jag vet inte vad ungefär överallt.
Och Hallons tv var på.
Undrar hur hon tänker när hon bara drar iväg så där.
Hon är ju egentligen hos sin pappa den här veckan, men mellanlandar nog varje dag här för att käka lite mellis, baka en kaka och mumsa i sig, kanske duscha lite.
Bara virvla omkring och strö grejer omkring sig i största allmänhet.

Nu väntar jag bara på att Smultron med vänner ska välla in och käka grill.
Alltså lite käk från grillen blev det idag. Till mig också.
Och sen kommer Särbo och köper nog med sig lite grill han också.
Grillen var nerlagd under ett par månader i vintras och Smultron var förtvivlad.
Nu när den har öppnat igen med ny ägare, så måste hon naturligtvis gynna dem ordentligt!!

En slappfredag blir det som vanligt, fast för ovanlighetens skull lite vin till grillkäket.
Hmmm, jag kan ju låta Smultron få lite om hon frågar, men kompisarna har ju inte fyllt än så de får faktiskt vänta!
De tycker att jag är såååå larvig, eftersom de självklart dricker ändå när de är på fest.
Jag vet det, men jag står ändå på mig.
Om jag ger dem mer, så blir det bara extra mycket, för de fixar det där ändå. På internet eller storabrorsor eller äldre kompisar. Inte lever de så värst sunt bara för att jag inte köper ut.
Men jag tänker inte spä på det hela.

/BlommalommaTerra Pefft

Då har man varit hos en terapeut då. Eller snarare två stycken!
Jag förstod ju inte riktigt varför vi skulle dit, men Hallons pappa fick börja med att förklara vad han oroade sig för. Och det var väl några incidenter som hände i höstas som hade utlöst hans oro.
Det var helt ok, iallafall.
Som att sitta och snacka med nån bekant.
De försökte inte krypa under skinnet på oss (Vad har jag för uppfattning om terapeuter egentligen!?)
Och det allra viktigaste: Hallon tyckte inte det var jobbigt, eller kände obehag eller så.
De sa att vi har en jättefin tjej, och att vi skulle ta tillvara på de bra stunderna.
Det var ju fint sagt.
Jag har försökt säga det själv till x:et, men det rinner ut genom öronen innan jag ens pratat klart.
Hoppas han är hemma lite mer nu och pratar, verkligen pratar med henne även när det inte hänt något tråkigt. Det är ju bra om det leder till nåt sånt.
Annars vet jag faktiskt fortfarande inte riktigt vad vi gjorde där.
Tonåringar är tonåringar och tonårsföräldrar behöver nog prata av sig med andra tonårsföräldrar. Det kanske hennes pappa saknar.

Japp, men annars är allt som vanligt.
Hallon kom förbi imorse och en kompis dök upp strax efter. Tydligen bor jag mitt i en mötesplats! De skulle göra sig iordning och äta frukost här!!!
Jahaa!!!?? Men jag då?
Kompisen i duschen när jag skulle borsta tänderna. Blir man trött eller...

Annars har Hallon bakat kladdkaka idag efter skolan och lämnat bunkar och prylar och mjöl och sånt utspritt omkring sig i lägenheten.
Smultron blev lite glad och petade i sig resterna.
Fast Hallon är inte hemma ikväll.
Är hos en pappasläkting som fyller år, så jag vill inte ringa dit och tjata, och hos mr Terra Pefft så ville jag inte tjafsa om det.
Så nu får jag ta undan det själv, och försöka komma ihåg att säga åt henne nästa gång vi ses.
Jag känner mig ändå så glad.
Glad för att vi gick till mr Terra Pefft nästan i onödan. Hellre det än i nödan faktiskt :-)

/Blomma

Älsklingsungarna mina

Liten Smultrontjej är hängig och trött och förkyld.
Hon måste sova sova sova!
Det är svårt att förstå tydligen.
Hon vill hellre chatta och snacka i telefon.
Fast hon är lite spak, så hon håller faktiskt med lite för en gångs skull.

Jag får ångest och magont för att tjejernas pappa har bokat tid till att snacka med nån terapeut imorgon med Hallon.
Jag förstår inte riktigt varför.
Egentligen är det nog han som inte kan prata med henne, får inte riktigt kontakt. Det är kanske lättare att lätta sitt hjärta till mamma.
Jag vet inte, men det känns konstigt att gå dit.
Jag ser inga problem med henne mer än vanliga tonårsgrejer. Inget allvarligt alls.
Hon är så frisk och glad och härlig.
Bara lite skoltrött, men det var jag också, och jag blev väl rätt ok ändå. Det släppte i gymnasiet tyckte jag.
Jag är rädd att hon ska tycka att det är nåt fel på henne om vi går dit, fast jag vill följa med ändå. Annars känns det som om jag överger henne.
Hon undrar ju varför just hon ska dit och inte hennes syster. Är hon "värre" på nåt sätt? Jag sa till henne att det är hennes pappa som tycker det är svårt att prata, så det är därför.
Kanske det blir han och jag som pratar ut istället. Kanske jag kan få honom att lyssna bättre när vi är där?
Det kanske blir bra ändå.

/BlommalommaPrinsessa i fylleskandal

Och inte var det någon av mina prinsessor!
Det var nämligen Fergies dotter som fyllde 16 och hade fyllefest.
En påkostad sådan, för 400 000!
Prinsessa eller inte, tonåringar vet man var man har ;-)

Jag blir så sprudlande glad när jag får små bevis på att jag inte är ensam. Inte för att mina sötungar nånsin haft en sån brakfest. Det kan väl ingen tro ;-)
Inte hemma iallafall.
Inte vad jag vet...
För mina gullungar är sååååå skötsamma så!
Det måste vara tack vare deras fantastiska mamma!

/Blommalomma


Väskan vägde för tungt!

Imorse fick jag för mig att lägga ur kameran ur väskan.
Jag skulle ta med mig en banan!! och tyckte nog att det blev för tungt då!?
Ja men herregud, hur resonerar jag!!?
Sen läste jag i Metro att man kunde vinna en resa om man mailade in ett trött-på-vintern-foto före 19 ikväll.
Jahapp!
En resa hade ju suttit fint!
Men SJÄLVKLART måste jag få för mig att lätta ett par hekto på väskan just då! Den där kameran har jag släpat med mig hur länge som helst!
Men just idag ville jag inte släpa längre.
Och just idag hade jag haft chansen att vinna!

Sånt är livet, sååånt är livet, så mycket falskhet booor det hääääääär...... (inte för att slutet passade in, men ändå... den började så perfekt!)

/Blommalomma
Toppen/Botten

Dagens Toppen:
1. Jag och min goda vän och granne var ute och gick en promenad trots vädret, och blev självklart piggare och gladare efter det.
2. Smultron har varit glad och nöjd hela dagen. Tackade t.o.m för att jag hjälpte henne med läxorna. From som ett lamm!
3. Hallon har varit så skrattig och härlig idag. Plockade undan sina drällda prylar utan protest när jag påminnde henne. Protesterade inte heller när hon skulle vara hemma tidigt idag (trots studiedag imorgon)
4. Jag kom äntligen iväg och tränade!

Dagens botten:
1. Vädret!!! Det ska inte snöa nu!
2. Röran här hemma är visst konstant, röj i ett hörn så fylls ett annat på. Tröttsamt!

Oj då!
Totalt sett leder toppenhändelserna!
Alltså måste jag haft en toppendag!

/Blommalomma


Detta väder får inga fröer att gro!

Idag snöar det igen!
Igår var det sol och vårlikt.
I fredags snöade det, och i torsdags var det vår.
Måste det vara varannandagsväder hela tiden?

Inspirerad av solen igår, sådde jag fröer som ska få gro här inne och sen fylla balkongen med grönska.
Nu får de små fröerna ingen sol.
Och jag känner inte alls för att städa och göra fint på balkongen längre.
Balkongfixning ska göras i solsken, så balkongdörren kan stå öppen, så musiken kan strömma ut från köket och göra en dansig och glad och man kan avsluta städningen med lite fika där ute i solen.

Nu vill man ju bara gå och dra täcket över huvudet och somna om.

/Blommalomma

Nyklippt i lördagsruschen

Då var jag, efter ett halvår eller så, nyklippt och slingad!
Det känns fräscht!
Jag är sååå snygg nu! För det säger mina underbara tjejer!
Blond som jag vet inte när jag var sist.
Det tog en fasansfull tid. Hon var lite snackig min frissa. Men  trevlig förstås. Ingen brådska hem inte.
Och min mobil var borta trodde jag då, så jag fick låna telefonen och ringa hem och säga att det tog lite längre tid, men snart skulle jag komma hem.
Ingen dotter hade tid att vänta på mig.
De skulle äta direkt istället och sen ut förstås.
Och jag kom hem till ett lite lagom kaos, med fyra tjejer som sprang runt, halvklädda, för att sminka sig, locka håret (Hallon) och platta håret (Smultron), ringa kompisar, kolla internet om åldersgränser på ställen, telefoner som ringde från olika håll samtidigt, jakt efter legutlånare (inte min dotter, det är hon som fyllt och som drar med sig de omyndiga stackarna!) och försök att förebygga skoskav.
Alltså ett sorts härligt kaos den här gången!
Det är rätt mysigt med massa festglada tjejer som far omkring för att göra sig fina.
Sen blir det plötsligt tokstressigt och de bara drar, två i taget.
Jag går och köper godis.
Och så ringer det konstiga okända signaler nånstans ifrån, för Hallons kompis har glömt sin mobil här. Så nu har jag pratat med först mamman och sen pappan. Resten orkade jag inte svara!

Nu en soffkväll för mig själv som är så snygg så jag borde allra minst ha Särbo med mig i soffan! Fast han tycker alltid jag borde färga mig mörk! Vad ska han säga nu då!?

/Blommalomma blond som få

Skönhet inifrån eller utifrån?

Idag ska jag äntligen klippa mig!
Jag ska göra slingor också, fast jag undrar lite vilken färg jag ska ta...
Oftast föreslår de flera färger, men det brukar bli dyrt!
Kanske bara ljusa. Gammal hederlig solblekt look.
Eller är det helt ute?
Man ska ju inte se ut som Timotej-tjejen längre va...
Kommer ni ihåg henne? Hon som var så naturligt snygg och sprang i ultrarapid på en äng med ljust, nytvättat, fladdrande hår.
Sån ville man va.
Naturligt snygg.
Det finns inte nu.
Varför då? skulle de väl undra, ungdomarna, om man ville se naturligt snygg ut.
Varför inte färga och solspraya och täcka och fylla ut och karva bort och trixa sig till ett perfekt utseende om man kan?
Ja, inte vet jag. Det bara känns bättre på nåt sätt. Nyttigare!
Äta nyttigt, sova tillräckligt, motionera, må själsligt bra så utstrålar man ju skönhet!
Fast varför ser jag så grå och tråkig ut då?
Det funkar ju inte!
Timotej-tjejen var nog fejkad!
Eller så var det bara det att hon var så ung....
Och det var ju ett tag sen för mig!
Då är alltså frågan:
Ska jag åldras naturligt eller snygga till mig onaturligt?
Vi får väl se...
Nu ska jag iallafall fixa till håret!

/Blommalomma