Girls, girls, girls

In väller tjejer, och jag blir så glad, för jag tror att Hallon kommer hem tidigt för att plugga, precis som jag sagt.
Men det var Smultron med kompisar, som vräker sig fram och bara måste, måste, MÅSTE kolla en grej på PA eller nåt. Det verkar som om PA inte finns på gammeldatorn längre. Konstigt, verkligen! Men om man bara vill surfa lite och inte skicka tunga filer, så duger den väl alldeles utmärkt. Tycker jag då. Jag som knappt vet nånting om världen trots min ganska världsvana ålder.

Tänk vad oerhört begåvad hon måste vara Smultron, min förstfödda. Hon vet allt, precis allt. Och är hon lite tveksam över nåt, t.ex nån krångligt omöjlig läxa att komma ihåg för en som gick i skolan för hur länge sen som helst. Och hon då frågar mig, och jag inte KAN det. Då tittar hon väldigt snett på mig, sådär som bara tonårstjejer kan, och säger nåt i stil med: Har inte du pluggat det här förut eller?
T.ex sa hon just precis så när vi för en gångs skull åkte tåg tillsammans igår morse och hon kom på att hon hade massor av krångliga, engelska ord i läxa till samma dag. DÅ minsann, sa hon så högt och tydligt som bara Smultron kan: -Men du har väl pluggat engelska! KAN inte du det här? Vad svarar man? Ungefär, jag har tydligen glömt det. Och jag såg i ögonvrån hur kvinnan snett mittemot knappt kunde hålla sig för skratt. Mungiporna ryckte på henne. Fast inte gör det mig nåt. Kul att kunna roa nån genom att inte göra nånting annat än att glömma, sådär på morgonkvisten.

Nu väntar jag på att Hallon ska komma hem. Ringde nyss och hon låtsades som ingenting, men visst kunde hon komma hem nu om jag tyckte det. Men ååååhhhh!! Jag sa ju att hon skulle vara hemma kl 21 för att plugga till provet imorgon. Egentligen borde hon inte gått ut alls, men jag blev överrumplad, och en överrumplad mamma är en lättlurad mamma tydligen.
Jag måste lära mig argumentationsteknik! Det läste aldrig jag i skolan iallafall, men tydligen mina argumentationsälskande döttrar!

/Blomma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback