Lillteenie gör mig skakis!!

Hallon rymde i natt.
Upptäcktes först på morgonen!
Man börjar undra om hon gjort så tidigare fast vi inte upptäckt det?
Svarade förstås inte när man försökte nå henne på mobilen.
Nu är hon återfunnen!
Var hos en kompis, och är på väg hem.
Vad gör man? Jag är fortfarande helt kallsvettig!
Hon får förstås inte gå ut på nyår.
Det ordnade du fint lilltjejen!!

Uppmuntran och råd önskas av trött och småvissen
/Blomma


Nyårsfirande

glass
(bild av: Blomma)


Borde fundera ut någon meny till nyårsafton!
Orkar inte just nu, det ordnar sig säkert. Vet inte riktigt hur många vi blir, några få bara. Måste finnas hemmavid och se till att tonåringarna dräller hem någon gång.

Det blir alltså ett lugnt nyår för mig, men för den skull hoppas jag det blir kul och trevligt.

Någon som har ett gott och enkelt recept på nån efterrätt?

/Blomma

Glad överraskning!

Gick från jobbet i mörker, som alltid så här års.
Tampades med blåst och snö på väg till t-banan.
Det är rätt fint ändå med massa snö, allt blir så rent och fint, inget skräp syns. Och det blir tystare.
Traskade lite till i snön, snö i kängorna, bläusch!

Kom hem...
Där möttes jag av en mumsig doft av nylagad mat: Smultron hade fixat middag! Sånt blir man så glad av! Älskade unge! Puss puss puss på dej!

Mätt och glad
/Blomma


Äta bort cancer?

Jag tycker det är intressant med de olika egenskaper mat har på kroppen. Här är några ämnen som ska vara bra mot cancer.

OBS! Det är endast plockat från tidningsnotiser, så jag kan inte lova att det fungerar, men hade jag eller någon närstående cancer, skulle jag iallafall prova. Det kan ju inte skada om man inte är allergisk.
Om man har cancer ska man förstås ta emot läkarvård också. Det här är ju bara ett komplement som kanske hjälper till lite.


Cancercellernas krigare:
  • ·       Broccoli och vitkål              Kan förebygga lungcancer
  •         Granatäppeljuice                Cancertumörer dog eller minskade på möss
  •         Fiskolja                                  Kan döda tumörceller, speciellt neuroblastom
  •        Grönt te                                  Kan döda cancerceller, effektivt på leukemi
Ät mera broccoli och vitkål :-)

/Blomma


Vitt vitt vitt så långt jag ser...

Nu är det vitt och fint ute. Väldigt vitt. I hela luften…

 

Dags att ta fram skidor och pulkor.

 

Vem gör det nu för tiden?

 

Små, små barn vill gärna åka pulka, men stora barn och tonåringar väljer nog hellre datorn eller tv:n.

 

Har de ens skidor hemma?

 

Inte många har det idag (inte i Stockholmstrakten i alla fall)

 

Kanske man skulle gå på rea och köpa längdskidor. Jag har EN kompis som har gjort det, så vi kan ju åka ihop. Att få med tonåringar tror jag inte på. Kanske om solen skiner och absolut inget annat finns att hitta på.

 

Hmhm, en idé poppade upp i min hjärna: Ryck ur några bredbandssladdar (väl dolda som inte märks), fiffla lite med tv:antennen och telefonen, så ingen kontakt med yttervärlden finns. Fast mobilerna då… Hoppas de inte har några pengar kvar att ringa på.

 

Sen… så sticker vi ut och åker skidor, mina söta, glada, pigga, friluftsälskande ;-) tonårstjejer och jag. Med mackor och varm choklad! Det tycker ni ju om!

 

Bara det slutar blåsa först, det verkar bli värre och värre. Men snart (om några dar…) skiner säkert solen och då tjejer…

 

/Vinter-Blomma


Ljussmyckad centralstation

Ljussmyckad centralstation
Centralen är så fin i juletider! Men idag såg jag bara en färg på ljuset. Är säker på att det har ändrats förut, mellan blått, rött, grönt, vitt.
Det är fint så här också. Himlen är alldeles snötung!

/Blomma


Juleljus i stan

Juleljus i stan
I morse innan solen gått upp såg det ut så här på väg till jobbet.
För min del får gärna julbelysningen vara kvar så länge det blir mörkt före fem.

/Blomma


Mer semester tack!

En dag hade jag, men det var inte riktigt nog. Skulle vilja ha mer. Somnar nästan nu.
Svårt att sova igår pga arg på särbo och sen väckte Smultron mig mitt i natten. Som en liten bebis! Kunde inte sova! Stackars stackars liten! Då väcker man såklart mamma som ska upp och jobba dan efter :-/

Snön faller och jag med den...

/Blommalomma


Dum särbo

Ringde särbon om hans beslut över mitt huvud. Han blev mest tyst, sa bara: Ja, det var väl dumt. Trodde det skulle gå bra, det brukar ju gå bra.
MEN INTE DEN HÄR GÅNGEN! Man kan inte bara anta saker. Usch vad arg jag är!

Nu har jag bara Smultron kvar att tas med. Hon kommer bli vansinnig när jag berättar. Tycker att hon hade förtur på att bestämma just den här saken, eftersom hon frågade först. Nu blir han inte populär i hennes ögon. Han har redan gjort bort sig en gång för mycket enligt henne. Varför sa jag inte bara nej det går inte? Jo, för då blir man sedd som en elak häxa som sabbar för de andra (hans dotter bl.a) som han har lovat saker. Usch! Men jag bryr mig väl inte om det egentligen? De kan väl få tycka att jag är en häxa då. Men jag gör det inte ändå. Kan inte vara så elak som han lyckats vara.
Min stackars Smultron får lida för att hon har en mesig mamma.

Du ligger mycket risigt till nu min "kära" särbo.

Ikväll en sur och tvär :-(
/Blommalomma

Ego särbo

Min särbo har bestämt saker utan att prata med mig innan. Jag är alltså i högsta grad inblandad, och även Smultron. Hon blev inte glad! Inte jag heller, mest paff när han bara ringde och sa att så här blir det.

Men jag då? Jag har bestämt liknande saker förut, men alltid kollat med honom först. Nu bara bestämmer han själv. Jag blir så besviken. Hade inget att säga till om.

Ibland blir jag så trött på honom. Och nu svarar han inte, är säkert och tränar. Inte för jag kan ändra så mycket nu, eller det kan jag väl, men då blir flera andra personer också drabbade, de han har lovat saker.

Usch och fy! Nu är du inte mycket värd min, i normala fall älskade, särbo :-(
Jag tror jag går och spelar bort dig på poker!

/Blommalomma


Reafynd: ett par stövlar!

Stövlar

Kul att hitta en julklapp till mig själv! Nästan 500 kr billigare är ordinarie priset.

Tycker de ser otidsenliga ut, och borde funka till både byxor och kjol (som jag knappt har använt senaste åren, men nu ska det bli ändring).
Ändå tyckte Smultron att de var snygga,  det tyder på att de är moderiktiga också. Fantastiskt vad man kan lyckas ibland!

Jag känner mig så sprudlande glad och nöjd :-D

Gick med dem  på mig inomhus för att prova lite. Otroligt vad bra jag nådde överallt. Översta kryddhyllan var inget problem :-)

De ska nog passa bra utomhus också. Jag har bestämt mig: jag behåller dem!

/BlommalommaFräsch som en nyponros!

Nyspaad med spaprodukterna jag fick i julklapp från både barn och föräldrar. De tyckte tydligen jag behövde spaas upp lite...
Jag fick bl.a nån skrubbkräm för celluliter!! Vad tror de egentligen, skulle jag ha såna :-)
Om jag hade några är de borta nu iallafall.

Redo för en dag på stan med Hallon. Ett julklappsbyte och till mig själv ett julklappsinköp för pengarna jag fick av mina föräldrar. Hoppas på att hitta några stövlar.

/Blommalomma


Bredbandstelefoni suger!

Varför ska det vara så svårt att få ett fungerande bredband och bredbandstelefoni? Igår gick det knappt att ringa till eller från hemtelefonen. Till slut gick det men ett irriterande knattrande ljud hördes hela tiden, och bredbandet fungerade INTE på hela kvällen.

Jag har förstått att eftersom mitt område inte har riktigt bredband, utan kör genom andra ledningar, så kan aldrig bredbandet bli perfekt, vilket innebär att bredbandstelefonin fungerar riktigt dåligt. Det var faktiskt Bredbandsbolaget själva som ringde och övertalade mig att börja med bredbandstelefoni. Det var riktigt oproffsigt gjort av dem. De borde aldrig rekommendera bredbandstelefoni till någon som inte har riktigt bredband.

Snälla Bredbandsbolaget, jag orkar snart inte mer! Fattar ni vad ni ställer till? Va? Hur tror ni att tonåringar reagerar när varken telefon eller internet fungerar? Gissa!

Jag hade stora problem i början, men nu har det fungerat några veckor, så då glömde jag hur det var tidigare.

Orkar inte heller byta till något annat, för av egen erfarenhet kan man räkna med månader och många och långa telefonköer innan allt är bytt och klart.

Lite positiva tankar efter allt gnäll: Om två år ska vi få riktigt bredband! Hurra!

/Blommalomma 

Grubbel och tonårstrubbel

Har varit på landet sen igår. Lugn och ro och snö och julklappsutdelning och julmat och familjespel. Mysigt!

Tittade lite på minnessändningarna om Tsunamin. Det är så tragiskt. Men också hemskt att det måste till någon tragedi för att man ska inse hur bra man har det. Fick tårar i ögonen fast jag själv inte är drabbad, men det är så många andra. Inte minst i Indonesien.

När vi kom hem från landet lastade vi upp massa julklappar och annan packning, och jag stack och parkerade bilen. Kom hem någon minut senare och då var syskonbråket ett faktum igen! Suck! Skrik och bråk och hemska ord till varandra. Redan har de glömt hur glada de var att de hade varann när Tsunami-programmen visades. Måste de råka ut för en tragedi själva för att vara mer rädda om varandra?

Nu är Hallon ute med nån kompis och Smultron tyckte det var sååå hemskt att hon får gå ut överhuvudtaget och att vi inte har någon koll på henne. Ska vi låsa in henne då? Tycker inte att hon har gjort något den senaste tiden som skulle innebära utegångsförbud iallafall. Men det tycker tydligen Smultron. Jag tror hon tycker det är svårt att lillasyster växer upp och i vissa fall nästan förbi henne.

Smultron gick ut nyss för att vara med "småtjejerna" Hallon med kompis. Hmhm, vet inte vad det betyder att hon svängde så tvärt. Är rätt säker på att Hallons kompis röker, så Smultron kanske ville nästla sig med för att tjuvröka lite... Hemskt att jag inte kan tro att det var för att hon ville träffa sin syster. Börjar bli synisk tror jag. Måste skärpa mig. Men ändå vara uppmärksam och inte godtrogen. Då måste man kanske vara synisk iallafall? Vet inte. Behöver gå en tonårskurs tror jag.

Nu är de hemma igen och allt är lugnt för tillfället.

Systrarna är visst vänner igen!

Och jag känner ett hopp om dem igen.

Var rädd om varandra Älsklingsungar!!

/Mamma-BlommaGod Jul!

40325-4

Julaftonsmorgon

Vaknar av svag musik på väckarklockan

Tänker en tiondels sekund att jag ska upp till jobbet

Kommer på att det är julafton, ler lite för mig själv

Slumrar ett tag och halvlyssnar på radion

Går upp och tänder adventsljusstakarna

Det känns mysigt fast tjejerna inte är hemma och jag är själv

Fixar frukost och äter framför tv:n

Smultron ringer och önskar god jul, kvittrande glad! (Ett litet moln dock på hennes himmel: faster vill ändra på jultraditionen för att lillkusinen, en ettagluttare!, inte kan vänta på klapparna. Ska en liten lillkusin få sabba för andra? Det betyder att inte alla kan vara med och äta julmat, för den ska intas så tidigt så inte alla är på plats. Stackars lilla bortskämda barn. Jag som gillar faster och trodde hon var vettig. Hoppas det ordnar sig för dem ändå och de får en bra jul.)

Min närmsta plan blir att köpa nån julblomma och sen åka till min Särbo som också är barnfri idag. Fast blomman ska bli till hans mamma. Kanske han ska få en skiva av mig istället, ett riktigt skivfreak är han.

God jul till alla som ska stressa runt mellan familjerna, är ensamma,  ledsna, glada eller precis hur som helst. God jul på er!!

/Jul-Blomma

En härlig dag

1. Julklappsinköpen klara.

2. Gick tidigt från jobbet.

3. Kom hem till städat och julpyntat hem. Puss puss min älskade Hallonunge!! Tänk vilken skillnad att      komma hem då. Julinspirerad var hon, och då gick det bra att städa både i sitt eget rum och resten. Julmusiken strömmade ut när jag öppnade dörren. Härligt.

4. Jag och Hallon stack till ett inomhuscentrum och shoppade lite. Smultron jobbade så hon kunde inte följa med. Hallon köpte ett paket och jag en blus till mig själv. Vet faktiskt inte om den var tantig, men Hallon tyckte att den var JAG. Hm, får hoppas det, bara inte det betyder tant. Ja, jag vet att jag är över 40, men jag är ändå ingen tant, snarare åt andra hållet, barnslig.

5. Tjejerna gjorde sig iordning och packade grejer nästan utan bråk, och de kom iväg till sin pappa. DET var ovanligt, för Smultron är inte där mycket längre, men fira jul med pappsen ville hon. Det är bra, de behöver ses lite.

6. Nu har jag slagit in alla paket ... och nu lät det som en mus här hemma!!!  va?! Eller datorn kanske lät? Eller min mage knorrade? jag är nog lite hungrig. Ja ja, paketen klara och jag vet inte om jag ska dammsuga klart nu eller åka till min Särbo. Jag har inte bestämt mig än. Jag är en velpotta. Men vad gör väl det.

Det var min härliglista för idag

/BlommaKlappat och klart!

På lunchen köpte jag den sista julklappen! Sköönt!

Och julkorten skickade jag iväg igår, med ordinarie frimärken och i sista minutenbrevlådan strax före 22 när den tömdes. Pust! Klart!

Blev tyvärr lurad på frimärken i en liten presentbutik. Jag betalade 5.50 per frimärke. Köpte 20 stycken. Sen när jag kom hem och hade skrivit alla julkort och skulle klistra på frimärkena. DÅ såg jag att det stod ekonomipost på dem.
Kollade postens hemsida 
http://www.posten.se/index.jsp    och där stod det att det kostar 5 kr för ekonomibrev och de tar 3 dagar. 3 dagar!! Jag kunde bara inte bli så sen med julkorten.  Så ner till närbutiken och köpte vanliga frimärken för 5.50 st.
Nu har jag då alltså 19 stycken ekonomifrimärken hemma. (ett hade jag redan klistrat på när jag upptäckte misstaget)  Kan säkert vara bra att ha om jag inte orkar gå tillbaka och klaga på banditen som lurade mig.

God jul till alla utom bedragaren!

/Jul-Blomma


Problem igår kväll

Jag kunde inte logga in på Bloggen, till slut inte ens se något på webblogg.se. Det var helt tomt där! Det kan ju inte bara ha varit problem hos mig?! Strax innan hade jag laddat ner en uppdatering på viruprogram. Hoppas inte det var det som orsakade problemet.
Nu sitter jag vid en annan dator, och här funkar det. Hm hm. Kanske webblogg har fixat sitt problem nu.

Det skulle vara bra om de hade nån infosida där man kunde titta om man undrade varför inget funkar. Så kunde det t.ex stå: "problem med servern pga råttor i maskinrummet, beräknas bli lagat till imorgon". Nåt sånt. Eller finns det redan? Jag vet ju inget! Letade igår, men hittade ingen vettig information, så då finns det alltså inte! Bra, då är det så.
Fast jag blev faktiskt lite orolig att min lilla nystartade blogg inte skulle finnas kvar. Bortraderad bara! Hoppsan!! Sånt händer hela tiden med datorer. Oj då, Conny tryckte på fel knapp. Så synd.

/Blogg-oteknisk Blomma

Kuta runt på stan

40325-3
Måste få klart julklapparna snart. Jag åker nog till nåt kvällsöppet centrum och handlar med Hallon ikväll. Och julkorten var det också. pust! Var tog all tid vägen? Hur blev det jul nu så plötsligt? Måste få klart allt. Måste skriva julkorten också.
Skönt att mamma fixar maten, hon är nybliven pensionär och gör det så gärna. Tack snälla mamma! Jag hjälper dig ett annat år.

/Jul-Blomma


Sen, senare, senast

När kan man räkna med att få hem en liten tonårstjej egentligen? Filmkväll ikväll blev det, och jag borde vara lättad för hon ville egentligen gå på en fest i stan. Jag försökte slingra mig ur det igår och sa att hon inte ska hoppas på något. Men så plötsligt idag ska hon inte gå. För min skull säger hon. Hahahaha :-) roliga unge! Det var säkert någon kompis som inte fick eller kunde gå.
Nu ringde hon nyss för att förhandla sig till en halvtimme till. Jag sa ja. Mesmamma va? Fast bara om hon inte tar sig hem ensam.

Sova får jag göra när de flyttar hemifrån. Jag tror jag sov bättre när de var bebisar faktiskt. Men som min mamma säger: Om man tar sig an dem ordentligt i tonåren, så slipper man oroa sig när de är vuxna. Då är de redo för livet, och inte allt för "vildväxta". Just så kanske inte mamma sa, men hon menade det.

Jag ska ju jobba imorgon, och får hem Smultron hur sent som helst skulle jag tro. Lilla Vild-Hallon kommer kl 24 och tills dess kan jag hålla mig vaken. Bara Smultron smyger ordentligt. Det är verkligen inte hennes starka sida. Klamp klamp, smäll i dörrar, prat prat i mobilen, och varför inte in i duschen, så slipper man imorgon.

Men hoppsan! Nu kom Smultron hem. Något strul med biljetter och dumma vakter. Måste trösta.

/Blomma

För sent!!

För sent. För julkort!
Jag har inte skickat några. Nu är det väl garanterat för sent även om man sätter på vanliga frimärken. Förlåt alla vänner!
Jag tror ändå att jag ska skicka julkort, så kan de bli glada i mellandagarna också. Det gör jag!
Måste se till att det står God Jul och Gott Nytt År! Då "räcker" de längre.

/Julfixar-Blomma

Julpynt eller inte?

Tomtemor
Jag har knappt julpyntat! Ingen annan här hemma verkar bry sig, så varför jag? Man har ju gjort det förut, samma sak igen bara. Vi ska inte vara hemma varken på julafton eller juldagen, och tjejerna sticker till sin pappa på fredag, så julgran skippar vi i år. Fast Hallon höll på att svimma när jag sa det. Hon blev helt stum och gapade och tittade nästan skräckslaget på mig. -Vad sa du??!! -Ja, jag bara undrar om vi behöver nån gran i år när vi inte ska vara hemma. -JAAAA! Det behöver vi! Punk slut. Jag försökte skippa julgardinerna också, men då sa hon att det var nog viktigare än granen, eftersom vi ändå inte skulle vara hemma. Ja ja, nu är gardinerna uppe. Det gick så snabbt. Jag tvättade inga fönster och strök inte gardinerna, men det är ju ingen som märker det. Och nu är Hallon glad igen. Och jag är inte helt slut.
Vi tog upp en låda med julpynt från källaren igår, på Hallons initiativ. Jag trodde nog att det skulle vara julpyntat när jag kom hem idag, men det verkar inte vara så noga längre. Så lådan står kvar i hallen...
Vi har iallafall adventsljusstakar och några juldukar. En liten tomte hade någon ställt i köket idag också. Kanske Hallon gjorde det ändå.
Nu ska jag äta pepparkakor alldeles själv. Det är lugnt här hemma idag, för Smultron är på fest och Hallon är hemma hos en kompis och kollar på nån film. Hm, måste nog ringa och kolla henne. Hon är lite lurig nämligen, kanske hon smyger iväg på nån fest hon också. Det är inte rättvist att de ska ha jullov när föräldrarna jobbar. Sömnen blir inte så lång med ungar på stan en vardagkväll.
Vågar jag ta lite glögg, eller måste jag vara beredd att åka och hämta Hallon? Det är frågan...

Jul-Blomma


Duscha med en lax!

Det hade jag aldrig kommit på! Att duscha med en lax! Men Smultron tyckte det var en bra idé. Det var så här: Smultron ringde mig i eftermiddags och undrade när vi skulle äta, för hon skulle iväg snabbt efter maten. Ok, vi tar laxen, tänkte jag och bad henne plocka fram den stora firren ur frysen, så den skulle hinna tina litegrann åtminstone, innan den blev inskjutsad i ugnen. Sen ringde hon två-tre timmar senare och frågade om något annat. Jag frågade om laxen, men den hade hon inte plockat fram än. 
-Ja men då tar det ju längre tid att laga till den, sa jag till henne. Vad säger den smarta (?) ungen då?
-Men jag ska ju duscha snart, och det brukar bli så varmt då, så jag tar med fisken in i duschen. Då tinar den nog!
Kul idé, tycker jag. Det kanske man skulle göra oftare, istället för att mikra fryst mat. Fast den här laxen gick förstås inte in i mikron, så då gick väl duschen lika bra...
När jag kom hem såg jag inte till någon fisk. Ropade på Smultron genom lägenheten (det gör vi alldeles för ofta enligt min Särbo): - Var är laxen? -Den är i duschen! Ja, men visst, självklart. Hon fick hämta den själv. Den var inte särskilt tinad, lite is var kvar på den. Men ugnen hade hon satt på iallafall, så laxen blev halvt klar innan Smultron och hennes kompis (som också fick duscha med laxen) skulle iväg på fest. Jag pillade bort vissa valda delar som hade blivit klara, så de fick lite lax också till potatisen.
Och så fick de med sig varsin lussekatt som de kan äta när de rör sig hemåt i natten efter festen. Bra va!

Jag lyckades få in en bild idag på bloggen. Så nu tycker jag den ser lite roligare ut.

/Blomma


Julstress

Jag har inte köpt alla julklappar än. Lite stressigt känns det, men inte så farlig ändå. Till Hallon har jag inte köpt nåt alls. Jo, lite småkrafs som jag köpte för ett par månader sen, men inget riktigt. Hon önskar sig en jacka, men vet inte vilken. Vad ska jag göra då? Veta mer än hon själv vad hon önskar sig? Nej, antingen pengar till en jacka (inte kul, kan lätt slösas bort på småsaker istället), eller så köper jag lite kläder som jag vet att hon vill ha. Men det är ju snart julafton! När ska jag hinna det då? Planering är inte min starka sida. Fast det löser sig ju! Självklart får hon nånting. Min goa lilla Hallonunge!
Fick ett presentkort från jobbet idag. En fiffig idé! Man går in på en hemsida och väljer mellan 100 klappar. Sen skickar de hem paketet. Jättekul tycker jag!

Idag är det vintersolståndet och den längsta natten på hela året. Tänd alla ljus, käka lussekatter och mys ikväll!

/Jul-Blomma


Jag blir galen!

Kan de inte hålla sams mina tonåringar? Bråkar och "lånar" saker av varandra hela tiden. Cirkeln är riktigt ond. Måste komma ur den.
Jag tänkte en tanke att de kunde stryka ett streck över allt mellan varandra nu, och börja om. Men det vill inte Smultron, för hon tycker det har gått för långt. Men hur ska de då kunna sluta? Ge igen hela tiden funkar inte. Och Hallon ljuger om att hon inte alls har tagit saker. Jag förstår henne, för Smultrons vredesutbrott kan få den mest härdade att bli rädd. Men ljuga är inte OK. Skulle behöva en akut nanny tror jag. Iallafall känns det så just nu. 
En ljuspunkt såg jag i Metro idag. Några forskare har utvecklat nån nano-produkt, som ska göra att fönster aldrig blir smutsiga och alltså aldrig behöver putsas! Ja tack! Mera sånt! Heja alla forskare!
Ljustpunkt nr två: Jag hittade en julklapp till brorsonen, snart 14. Han har allt den grabben, tack vare en shoppinggalen pappa, och önskar sig alltså inget. Jag hittade en snygg svart pikétröja med en döskalle på. Den blir han nog glad för hoppas jag. Och en bok ska han också få av faster. Ge mig gärna tips.
Måste jobba nu!
/Blomma


Mera nu direkt

Finnen var omogen, så den får vänta till imorgon. Smultron fick ta findatorn till sitt rum, så nu sitter jag vid gamla Bettan och knapprar.
Jag har tänkt på att göra en hemsida ett tag, och kollade bl.a på Annika Tigers sida där hon har en guidning till HTML. Jag gick också en minikurs på några timmar om HTML och försökte mig på en liten sida. Jag fick rådet av en van HMTL:are att först skissa på ett papper hur den skulle se ut. Oj vad jag skissade! Tänkte mig en spännande sida med små burkar och lådor och länkar och hyllor och annat kul att kolla in i. Där kunde jag ha bilder och historier och allt möjligt! Som i Farbror Frippes skafferi tänkte jag. (Ni som är födda efter 70-talet vet kanske inte vad det var, ett barnprogram med små överraskningar i burkar kan man säga.)  Jag ville ha en kul sida som man blev nyfiken av. Försökte sen med massa koder som bara ökade och blev större och fullständigt ohanterliga och det enda jag lyckades med var några stackars rader med text i olika format och färger. Inte kul alls! Fast jag försökte inte särskilt länge förstås.  Jag hade hoppats på att det skulle finnas något enkelt som liknade Powerpoint, med bilder av små burkar och askar och bakgrunder och sånt. Och så kunde man klickdra så de hamnade på rätt ställe, och klickdra lite innehåll att slänga in i burkarna. Men inte då! Enkelt var det inte. Jag har hört om nåt som kallas WYSIWYG (what you see is what you get), kan det vara nåt kanske? Vad jag har förstått ska det var nån sorts hjälpprogram att göra hemsidor med. Men nu har jag gett upp för tillfället. Min tid är för dyrbar för sånt just nu. Hinner inte sätta mig in i det. Vet någon hur Annika Tiger kan så mycket? Är hon programmerare? Hon verkar så proffsig!
Iallafall blev mitt HTML-skapande så VÄLDIGT långt ifrån min drömhemsida så jag gav upp och öppnade en blogg på en minut. Enkelt och bra. Det får bli min dagbok.
Godnatt!
/Blomma

Nybörjarbloggare

Det här blir mitt första inlägg på min första blogg. Spännande! Jag som har tänkt skriva så mycket, men nu vet jag inte vad det kan bli. Jag tänkte vara hemlig, som många andra, och kalla mig Blomma. Det får räcka med så, jag kan inte hålla reda på massa olika namn; riktiga och hemliga och påhittade och jag vet inte vad. Därför kommer de jag babblar om också få fejkade namn. Mina älskade ungar t.ex. Två tonårstjejer som är världens gulligaste, roligaste, snällaste och mest spännande inspirerande, galna, hemska, dumma, skrikiga tonåringar som finns. Som de flesta andra kanske. De får heta Smultron (storasyster) och Hallon (lillasyster) när jag nämner dem.
De far omkring nu och Smultron vill snart ha datorn tror jag, men nu hänger hon tvätt. Ni förstår vilka fantastiska barn jag har :-). När jag kom hem från jobbet var Hallon så glad och tjattrade på om att hon hade plockat ur diskmaskinen utan att jag hade sagt nåt! Jag blev jätteglad, men så började jag fundera på om det var nåt lurt och när hon skulle be om att få gå på fest på en vardag eller nåt liknande. Men inget sånt kom. Det var det fina ikväll. Glada, goa ungar som samsas. Sen bröt helvetet lös och de skrek så snart blir vi väl vräkta! Hur har de lärt sig så många hemska ord som de kallar varandra ibland??!! 
Jag hoppas kunna skriva ofta här. Om annat än mina tjejer också. Men det får bli mer imorrn! Nu ska jag hjälpa Smultron med en finne! :-) Vet inte hur, men det får jag snart se.
Hej så länge!
/Blomma

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!