Färgchock!!

Hallon färgade håret kraftigt mörkare än hennes riktiga hårfärg för några månader sen.
Nu hade det växt ut och något behövde göras. Hon ville inte ha riktigt lika mörkt längre heller...
Så vi stack och handlade avfärgningsmedel och ny aningen ljusare färg x 2 för hennes långa hår.
Sen när vi stod redo i badrummet, halvnakna, men med gamla och fula t-shirts på oss, och alla flaskor uppradade på badrumsgolvet.
DÅ läste jag bruksanvisningen inuti själva avfärgningspaketet. Där stod att man behövde två paket till långt hår. Tyvärr stod det inte så utanpå, utan att det fanns två påsar och man kunde ta en eller två och bla bla blaaa.
Iallafall så var jag ju tvungen att sticka och köpa ett till avfärgningsmedel. Den närmaste affären var förstås stängd, så en liten tur till det ständigt öppna inomhuscentrumet fick det bli. Det är inte billigt att hålla på och färga hår precis. Inte när det är långt iallafall!
Hem och avfärga!
Jag försökte att inte få avfärgningsmedel närmast hårbotten, i hennes normala färg, men färgen liksom flyter ut på hårståna tydligen, så det kom där ändå märkte jag.
Åh herrejestanes!! (som en gammal finsk jobbarkompis brukade säga)
Håret blev liksom guuult, eller orange, eller nån blandning, och lite vitgult närmast skallen.
Jag skrattade nervöst hela tiden och fick ur mig konstiga små läten och sa saker som "nej men OJ då!" och "Hur ska det här bli egentligen" och "OJJJ!!! vad guult!" och "det här kanske inte var någon bra idé". Inte särskilt lugnande, som hon själv sa.
Men jag tänkte mer att om jag skrämmer henne och hon är beredd på något förskräckligt, så kanske hon tycker det är ok sen...
Vet inte om taktiken var bra...
Det BLEV helt hemskt!
Jag tog kort på henne!
Vi tog en liten matpaus med korvkiorrekäk (Smultrons val).
Sen nya tag med själva färgningen.
Jag blev inte så övertygad om färgens förmåga att täcka hennes ljusaste vitgula delar, för när vi blandat färgen var den bara liksom beige. Det skulle ju vara ljusbrunguldskimrande eller nåt.
Men Hallon var positiv: -Jag har ju färgat förut, det blir säkert bra.
Jaha, vad annat kunde vi göra, än att hälla i drösvis med färg, först massor i de ljusaste delarna och sen i resten av håret.
På med äggklockan i en halvtimme och så ringde telefonen lite lämpligt, och det var till MIG! 90% av samtalen är annars till tjejerna.
Sen ursköljning!
Det såg aningen rött ut, men jag sa bara att någon liten röd nyans kan det nog ha blivit. Bara det är lite så är det ok, tyckte Hallon.
Nu har det torkat och det ser bra ut! Lite rödskimrande bara. Hoppas nu färgen håller sig kvar på de där vitgula ställena efter några tvättar också....

Numera färgningsspecialist?? Njaae

/Blomma





Kommentarer
Postat av: Nilla

Hej.

Var hittade ni detta avfärgningsmedel?
Jag har köpt dessa flera gånger förut,
men nu tycks jag inte hitta det nånstans!
Inte hos frisörer, inte i välsorterade
butiker... Ingenstans...

Jag minns inte ens vilket fabrikat det
var, vilken tillverkare, eller nåt...

Hoppas att du kan hjälpa mig... Ok?

Mvh...
/Nilla

Postat av: Blomma

Hej Nilla,
Det köpte vi faktiskt på H&M. Vet inte vilket märke det var, men det stod på förpackningen att man skulle behöva färga på håret efter avfärgningen så ny färg behövdes också, i samma märke.
Lycka till!

2008-02-03 @ 16:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback