Varför plugga när man kan ha kul?

IG-varningarna haglar.
Men Hallon tycker det går bra i skolan.
Bara några omprov att göra.
Det är bra att vara positiv förstås.
Men jag får magsår av hennes nonchalans vad gäller skolan.
Hon vill liksom leka och dansa och sjunga sig genom livet.
Finns det nåt sånt jobb kanske?
Hon får ta och bli Bolibompaprogramledare!
Då ska hon väl bli nöjd!

/Blomma

Kommentarer
Postat av: Cathrin

Hej Blomma!
Ja, nog är det bekymmerslöst att gå i gymnasiet alltid. Först tjatade man nästan ihjäl sig för att de skulle jobba i nian så att de skulle komma in på gymnasiet och nu vet vi kloka mammor att konkurensen inte blir mindre när de ska söka till högskola och universitet. För vad får man för yrke utan högskoleutbildning i dag??? Vad gammal man känner sig. ( Var det inte bättre förr? Vi blev faktiskt gymnasie ekonomer och kunde få alla möjliga jobb utan högskoleexamen. ) Jag ska på utvecklingssamtal med min yngsta idag, jag har faktiskt ingen aning hur hon ligger till. Bra säger hon. Kan man lita på det? Snart får jag veta.

2007-04-04 @ 08:42:55
Postat av: Blomma

Ja, de har det tufft, men de behöver ju inte plugga vidare direkt efter gymnasiet. Hamnar de på tråkiga jobb, så tar de sig säkert i kragen och vill utbilda sig sen. Bara betygen räcker.
Men jag tycker inte man ska behöva tjata på gymnasieungar att plugga och gå till skolan. Det borde de fixa, men när jag släpper yngstingen så skiter hon i det. Hon bara hoppas att det ska lösa sig. Eller försvinna. Eller nåt. Hoppas samtalet gick bra!

2007-04-04 @ 20:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback