Comviqs fel alltihop!

Med anledning av att jag för länge sen låst hemtelefonen för utgående mobilsamtal, för att inte gå i personlig konkurs, så vill teenisarna låna min mobil för att ringa vissa "superviktiga" samtal när deras kontantkort är slut.

-Mamma får jag låna din mobil? Jag loooovar att bara ringa under en minut. Bara jättesnabbt. Snälla!!!
-Ja, ring lite snabbt då.
Låååång tid senare, när jag glömt bort den utlånade telefonen hör jag:
- Men oooj! Jag måste sluta nu, jag har mammas telefon!
Den räkningen ser jag INTE fram emot!

Det är Comviq kompis fel alltihop!
Tjejerna är så vana vid att kunna prata precis hur länge som helst, så när de väl ringt upp vill de inte sluta, utan sitter med mobilen på när de chattar och säkert när de går på toa också!
Som Teliareklamen där tjejen sover med pågående samtal i luren.
Om det blir hjärntumörer av mobiler så ligger de unga riktigt risigt till.
Vi får hoppas att det inte är så.

För säkerhets skull har jag ingen trådlös hemma, de strålar ju värre än mobiler.
Och, om jag ska vara ärlig, så tror jag att alltför mycket tid skulle gå åt till att leta reda på den lösryckta telefonen i sängar, under soffkuddar, på toaletten, i nån garderob och varför inte i kylen.

Nej, jag jagar istället en nygammal trådtelefon med riktigt lång sladd, där hela telefonen är en enda lur med knapparna i luren, som man kan lägga ifrån sig på bordet eller hänga upp på väggen för att lägga på.
Jag har en sån, men den är säkert 20 år och håller på att lägga av.
Det måste väl ändå finnas nytillverkade att köpa?! Den modellen är perfekt!

Nu skulle man väl kunna tro att jag är en bakåtsträvare.
Men inte alls! Jag bara gillar den där gamla modellen. Det är så fiffigt med sladd så man kan hitta telefonen om man tar tar i sladden och följer den. Då kommer man också till den som pratar. Mycket praktiskt!

/Blomma




Kommentarer
Postat av: Cathrin

Hej Blomma!
Vet du jag kan faktiskt sakna vår vanliga telefon med lååång sladd. Jag förstår precis vad du menar med att du skulle få leta efter telefonen, ibland är jag tvungen att ring hemnummret från min mobil för att lyssna var telefonen har tagit vägen och frågar man de underbara tonåringarna så har ingen av dessa två en aning om var den kan vara. Dessutom ligger den nästan alltid inne hos någon av tjejerna på helgen efter något jätte viktigt samtal från natten innan, sen undrar de varför man är inne och rumstrerar runt i deras rum när de sover, för att lägga tillbaka den i hallen är helt omöjligt. man skulle kanske skaffa en gammal hederlig med lååång sladd.

2006-10-17 @ 17:55:38
Postat av: Blomma

Gör det!
Jag hittade en på Telias hemsida som verkar vara sån modell. Telia Mino heter den. Den ska jag ha! Bara att köpa till en extra lång sladd också så blir det perfekt.

2006-10-17 @ 19:10:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback