Godaste middan!
Idag bestämde jag mig för att laga ordentlig mat. Alltså inte snabbt och lätt och samma som alltid.
Så det blev torsk i ugnen med stuvad spenat (fryst förstås) och så hemlagad potatismos (mumsig!) och så skagenröra blandat med lättcreme fraiche till. Och så nypressat limevatten.
Särbo åt så han sprack!
Det var det godaste han hade ätit här nånsin sa han. (ska jag bli glad eller ledsen... hmm)
Men visst var det gott.
Husmanskost är så gott eftersom det blir det så sällan.
Ingen bild blev det tyvärr, för det är bara lite rester kvar, som Smultron ska äta när hon kommer hem från träningen. Kors igen! Taket är i det närmaste spräckligt!
Om det finns någon liten eller stor tonåring som vill överraska sina föräldrar med potatismos men tror att det är jättejobbigt, så får ni här ett enkelt recept: (självklart funkar receptet för pensionärer och andra vuxna också!)
Snabbpotatismosrecept á la Blommalomma:
Skala potatisar och dela varje potatis i ca 4-6 bitar (för att det ska koka klart fort förstås!)
Koka i stor kastrull med salt och vatten så potatisarna täcks. Locket på.
Stick en sticka eller gaffel i potatisarna för att känna om de är klara och inte hårda.
Häll av vattnet.
Lägg på en smörklick (eller flytande margarin), salt, vitpeppar och lite muskotnöt och lite mjölk.
Kör runt som en vansinnig med elvispen (vanliga vispar, inte degkrokar)
Fyll på med mjölk tills det blir lagom, men vispa inte jättemycket.
Färdigt att servera!
Medans potatisarna kokar kan man ju alltid steka lite fiskpinnar eller korv eller nåt annat gott! Tänk på det små teenisar! Det är bra att slå två flugor i en smäll! Fryst fisk tar lite längre tid i ugnen, så den kan man ställa in när man skalar potatisarna.
Och så en tomat till så är middan komplett.
Lycka till!
Just idag mycket praktisk matmamma
/Blommalomma
Så det blev torsk i ugnen med stuvad spenat (fryst förstås) och så hemlagad potatismos (mumsig!) och så skagenröra blandat med lättcreme fraiche till. Och så nypressat limevatten.
Särbo åt så han sprack!
Det var det godaste han hade ätit här nånsin sa han. (ska jag bli glad eller ledsen... hmm)
Men visst var det gott.
Husmanskost är så gott eftersom det blir det så sällan.
Ingen bild blev det tyvärr, för det är bara lite rester kvar, som Smultron ska äta när hon kommer hem från träningen. Kors igen! Taket är i det närmaste spräckligt!
Om det finns någon liten eller stor tonåring som vill överraska sina föräldrar med potatismos men tror att det är jättejobbigt, så får ni här ett enkelt recept: (självklart funkar receptet för pensionärer och andra vuxna också!)
Snabbpotatismosrecept á la Blommalomma:
Skala potatisar och dela varje potatis i ca 4-6 bitar (för att det ska koka klart fort förstås!)
Koka i stor kastrull med salt och vatten så potatisarna täcks. Locket på.
Stick en sticka eller gaffel i potatisarna för att känna om de är klara och inte hårda.
Häll av vattnet.
Lägg på en smörklick (eller flytande margarin), salt, vitpeppar och lite muskotnöt och lite mjölk.
Kör runt som en vansinnig med elvispen (vanliga vispar, inte degkrokar)
Fyll på med mjölk tills det blir lagom, men vispa inte jättemycket.
Färdigt att servera!
Medans potatisarna kokar kan man ju alltid steka lite fiskpinnar eller korv eller nåt annat gott! Tänk på det små teenisar! Det är bra att slå två flugor i en smäll! Fryst fisk tar lite längre tid i ugnen, så den kan man ställa in när man skalar potatisarna.
Och så en tomat till så är middan komplett.
Lycka till!
Just idag mycket praktisk matmamma
/Blommalomma
Kommentarer
Postat av: kapple
Finns det andra sätt att göra potatismos på...? :-)
Postat av: Blomma
Det finns säkert massor av sätt, fast det här är väl vanligast. Men hur många unga människor kan ens det? Det är så mycket snabbmat som gäller, så jag tänkte bara sprida lite enkel husmanskost omkring mig. Blev väl lite överivrig när det blev så gott! Ingen nyhet för de flesta föräldrar skulle jag gissa. Men för tonåringar kanske...
Postat av: Milla
"Riktigt" potatismos är supergott! Och fisk är klart underskattat som relativ snabbmat. Nu finns det ju så mycket portionsförpackad fisk. Jag älskar lax, det är supergott och går snabbt att fixa, nästan snabbare än korv!
Ha en härlig helg!
Trackback